Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Designpris til LGs krumme OLED-tv

Roser til den runde fladskærm 55EA980V. Igen.

Skrevet af / 27/08/2013 - 13:31
Designpris til LGs krumme OLED-tv

For ottende år i træk har LG modtaget roser ved EISA-prisuddelingen. Ved dette års EISA-fest blev LG smykket med titlen “European Design TV” for sit bøjede OLED-tv 55EA980V.

I modsætning til konventionelle LCD-skærme har de organiske OLED-paneler den fordel, at de kan bøjes. Det har gjort det muligt at skabe et tv, hvor skærmen hvælver sig i en bue på samme måde som lærredet i IMAX-biografer.

Selve apparatet er blot fire millimeter tykt, og bagsiden er lavet af kulfibeforstærket plast for at holde den 55 tommer store skærm stabil. Stativet til skærmen er gennemsigtigt for at give en svævende effekt. Også de indbyggede højttalere er gennemsigtige. 55EA980W kombinerer LGs CINEMA 3D-teknologi med Smart TV-funktioner.

LGs bøjede OLED-tv har siden lanceringen på CES tidligere på året modtaget flere priser, blandt andet den prestigefyldte Red Dot Award “Best of the Best”. 55EA980V er også det første OLED-tv i verden med THX-certificering.

Lige nu er modellen tilgængelig i Sydkorea og USA. Hvornår vi får lov til at se den i Europa og Skandinavien, har LG endnu ikke løfte sløret for.

Ud over tv-prisen får LG også titlen “European Micro Audio System Award” for lydsystemet CM3430.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

0
Lyd & Billede
Scroll to Top