Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Droner til hjemmet fra franske Parrot

De selvstyrende, førerløse fly invaderer det indendørs luftrum i 2014 - og også gulvene og væggene.

Skrevet af / 08/01/2014 - 14:42
Droner til hjemmet fra franske Parrot

Førerløse drone-fly er ikke kun noget, som efterretningstjenesterne, militæret og netbutikken Amazon går og hygger sig med. Private køber også masser af fjern- og selvstyrende miniaturefly til leg og hobby.

Den franske elektronikproducent Parrot har specialiseret sig i både dronefly og i trådløs teknologi til smartphones og tablets. På CES 2014 i Las Vegas har de vist produkter, der kombinerer de to områder: Et dronefly der også kan køre, og en rullende robot, der også indtager luftrummet.

Minidrone
Parrot Minidrone er et dronefly i legetøjsskala. Flyvestabiliteten er i følge Parrot på linje med professionelle droner. Flotte ord, men da Parrot også fremstiller professionelle droner, må de formodes at vide, hvad de taler om. Minidronen styres med en smartphone eller tablet via Bluetooth.

 

parrott_minidrone

Der er fire propeller og flere forskellige sensorer, samt en “autopilot-funktion”. Man kan sætte et par hjul på dronen, så den kan køre på vægge og loft ved propellernes kraft.

Jumping Sumo
Parrot Jumping Sumo beskrives som “et robot-insekt”. Den kan køre rundt i huset på sine to hjul. Robotten har indbygget gyroskop og accelerometer til at holde styr på, hvad der er opad og nedad i farten.

parrot_jumping_sumo

Insektdelen af Jumping Sumo består af en hopp-fod, som kan skyde robotten op til 80 cm op i luften. Og da den desuden kan foretage 90 graders sving i høj fart, kan robotten komme de fleste steder i huset.

Der er indbygget kamera, som live-streamer video direkte til den styrende tablet eller smartphone. Fjernstyringen sker via Wi-Fi, så man er ikke begrænset af Bluetooths rækkevidde.

Prisen på de to legetøjsrobotter, som blev præsenteret på CES tirsdag, er ikke fastsat endnu.

På videoen herunder kan man se, hvordan Mini Drone og Jumping Sumo kan forcere enhver forhinding i hjemmet. Og hvorfor man med fordel kan anskaffe sig en støvsugerrobot ved samme lejlighed!

Parrot

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top