Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Dropper Sony Mobile Europa?

Opdateret kl. 15:15 - Sony Mobile har lige lanceret sin nyeste flagskibsmodel, Xperia Z4, men kun på det japanske marked.

Skrevet af / 20/04/2015 - 13:47
Dropper Sony Mobile Europa?

Uden trompetfanfarer eller anden stor ståhej har Sony Mobile netop lanceret en efterfølger til flagskibsmodellen, Sony Xperia Z3.

knzqluydjzsauumixjdh

Xperia Z4 ligner forgængeren til forveksling, men kommer nu med Snapdragon 810-processor og Android Lollipop. Den er også blevet en lille bitte smule slankere og måler nu blot 6,9 mm. Til gengæld er skærmen stadig på 5,2” og har Full HD-opløsning, og på bagsiden sidder et 20,7 MP kamera. Præcis som på Xperia Z3.

Og designet har heller ikke ændret sig en tøddel, som man kan se på billedet herunder. (Det er Z4 til venstre).

bw1wssjas9ranzpy6xgu

Indtil videre findes kun en officiel pressemeddelelse på japansk, og heri står, at mobilen vil komme i japanske butikker til sommer – i farverne hvid, sort, kobber og grøn, som det kan ses på billedet herunder. En evt. lancering i Europa og/eller Skandinavien nævnes ikke med et ord.

pic01_b

Det er højst udsædvanligt, at en stor mobilproducent som Sony lancerer en ny flagskibsmodel, men nøjes med en regional i stedet for en global lanceringen, og derfor er det en nærliggende tanke, at Sony er ved at nedjustere sit fokus på mobilområdet. Og måske helt vil trække sig ud af markedet. Præcis som firmaet gjorde sidste år, da man solgte sit pc-mærke VAIO til Japan Industrial Partners.

Vi har bedt Sony Mobile om en officiel kommentar, men har endnu ikke modtaget noget svar. Historien opdateres, så snart Sony vender tilbage til os.

Opdatering kl. 15:15:

Vi har nu modtaget et svar per email fra Sony Mobiles nordiske talsmand, Rikard Skogberg, som skriver:

“Det skal ikke på nogen måde tolkes som om, vi har eller er på vej til at droppe Europa. At vi lancerer forskellige modeller i forskellige dele af verden eller på forskellige tidspunktet er intet nyt. Det er sket før, og kommer sikkert til at ske igen. Når det specifikt gælder den Xperia Z4, som netop er blevet lanceret i Japan, så har vi på nuværende tidspunkt intet nyt at tilføje, hvad angår de nordiske markeder. Ud fra et globalt perspektiv overvejes det at lancere modellen uden for Japan, men vi har altså ikke på nuværende tidspunkt nogen konkret information herom for så vidt angår Norden.” 

Et mere konkret svar kan vi næppe forvente. Selvom Rikard Skogberg nok har ret i, at Sony Mobile har lanceret forskellige modeller i forskellige dele af verden – hvilket selvfølgelig også gælder andre mobilproducenter – så har de endnu aldrig lanceret en ny model i firmaets absolutte flagskibs-serie for derefter at begrænse den blot til hjemmemarkedet.

En anden mulighed er, at Sony Mobile vil gå væk fra den cyklus med globalt at lancere to topmodeller om året, som man har opretholdt de seneste par år. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at der til efteråret kommer en Xperia Z5, der så vil få en global lancering.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top