TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Disney+ skruer op for priserne igen

Skrevet af / 13/08/2024 - 10:00
Disney+ skruer op for priserne igen

Disney annoncerede for nylig, at der er betydelige globale prisændringer på vej for deres streamingtjeneste Disney+, og snart rammer prisstigningerne Danmark.

Prisen på et standard Disney+-abonnement stiger fra 790 kroner til 1.090 kroner. Det svarer til, at prisen stiger med en tredjedel, og det er en fordobling siden lanceringen i 2020.

Prisændringerne for Premium- og reklamebaserede abonnementer er endnu ikke bekræftet.

Annonce

Disney siger, at de “har fortjent” højere priser

Disney begrunder den kraftige prisstigning med behovet for mere kvalitetsindhold, eller som selskabet udtrykker det: “så vi kan fortsætte med at give dig helt nye Originals, de nyeste blockbuster-film og de mest populære, binge-værdige serier”.

Disney ser dog ikke ud til at frygte for nogen større kundeflugt fra platformen.

“Vi føler, at vi har gjort os fortjent til den pris på markedet. Produktforbedringer bør også kunne reducere kundefrafald og sikre, at vores kunder bliver hos os”, sagde økonomidirektør Hugh Johnson, da Disney præsenterede sine kvartalsresultater i sidste uge, ifølge Ars Technica.

Disneys CEO Bob Iger frygter heller ikke protester fra kunderne.

“Vi er ikke bekymrede. Målet er at øge engagementet på platformen. Hvad jeg mener med det, er naturligvis at tilbyde et større udvalg af indhold.”

Disney+ tjener (endelig) penge, men vil hæve priserne yderligere

En anden indlysende grund fra Igers side kunne være ønsket om endnu bedre indtjening: Efter at have kæmpet med lønsomheden i årevis lykkedes det faktisk Disney+ at tjene penge i andet kvartal: Streamingtjenesten kunne rapportere om driftsindtægter på 47 millioner dollars i andet kvartal (ud af en omsætning på 6,38 milliarder dollars). Dette skal ses i sammenligning med andet kvartal i 2023, hvor den tabte 512 millioner dollars.

Samtidig advarede CEO Bob Iger om, at streamingtjenesten vil begynde at slå hårdt ned på deling af adgangskoder uden for husstanden fra september.

Sidste gang Disney+ annoncerede en lignende prisstigning var tilbage i august 2023, altså for præcis et år siden.

Læs også Skruer op for priserne på Disney+ Prischok! Nu bliver det dyrere at se dine Disney-favoritter.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Alt fra "Laksedronninger" til prinsesser dukkede op på den røde løber!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Endnu en runde med mordmysterier fra New York!

Se Billy Bob Thornton i Landman

Trump vs. Harris - live på Max!

Se de første billeder fra Yellowstone!

Ventetiden er forbi!

Fucked up?

Max med en nedskaleret efterårsmenu

Se traileren til Citadel

Scroll to Top