Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

I aften kan du “skræk-hygge” med Alien Romulus

I dag kan du nyde den seneste tilføjelse til Alien-serien hjemme i din egen stue.

Af / 15/10/2024 - 00:03
I aften kan du “skræk-hygge” med Alien Romulus

Den allerførste Alien-film, instrueret af mesteren selv, Sir Ridley Scott, så dagens lys tilbage i 1979 – 45 år senere er den stadig en af de bedste sci-fi-thrillere, der nogensinde har set dagens lys.

Siden da er der kommet en række film, hvoraf vi vil fremhæve Aliens (1986; en af de bedste sci-fi-actionfilm nogensinde) og Prometheus (2012).

Læs også En opvisning i teknisk fuldkommenhed Allerede for mange år siden verserede der rygter om, at Ridley Scott ville vende tilbage til begyndelsen af sin karriere og blæse nyt liv i den filmserie og hele det koncept, som blev grundlagt af hans fantastiske gennembrudsfilm fra 1979 – Alien.

Vi blev lidt skuffede over Alien Covenant (2017), men mere positivt overraskede over dette års forfriskende tilføjelse til franchisen: Alien: Romulus.

Produceret af Ridley Scott og instrueret (og manus skrevet med ført pen) af Fede Alvarez, er dette vintage Aliens!

 

Annonce

Filmen foregår i det Herrens år 2142 (et sted mellem de 57 år, der adskiller Alien og Aliens), og stemningen og looket er som taget ud af 1979-versionen.

Der er minimal brug af digitale special effects, og alt ser lige så beskidt, brugt og slidt ud, som et fordrukkent fragtskib bør. Selvfølgelig gemmer der sig nogle blodtørstige væsner om bord…

Alien: Romulus. (Foto: 20th Century Studios)

Fra i dag er filmen tilgængelig som VOD på alle større digitale platforme i Norden.

Udgivelsen byder også på en del bonusindhold, bl.a. bag om filmen “Return to Horror: Crafting Alien: Romulus”.

PS: Senere på året får filmen streamingpremiere på Disney+.

ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS
<
>
Alien: Romulus. (Foto: 20th Century Studios)

 

Med undtagelse af Cailee Spaeny (i hovedrollen som Rain) byder rollebesætningen på relativt uskrevne regler.

Vi ser David Jonsson som Andy, Archie Renaux som Tyler, Isabela Merced som Kay, Spike Fearn som Bjorn og Aileen Wu som Navarro.

Læs også Endnu en solid sæson! De drevne cirkusheste Martin og Short ved præcis, hvordan de skal servere en charmerende dramakomedie.

De er alle en flok børn fra bunden af samfundet, der nærmest arbejder som slaver på mineplaneten for det kyniske konglomerat Weyland-Yutani. En dag går det op for dem, at de har en chance for at slippe ud af helvede.

Alien: Romulus. (Foto: 20th Century Studios)

Mens de strejfer rundt på det forladte fragtskib, står gruppen af unge kolonister pludselig ansigt til ansigt med den mest hensynsløse og dødbringende livsform i universet.

Dette er en filmoplevelse, du skal se!

Læs også Musik til begær! Den sagnomspundne kærlighedshistorie mellem Leonard Cohen og hans norske muse kommer virkelig til live i hænderne på den norske succes-instruktør Øystein Karlsen.
ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved. ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved.
<
>
Alien: Romulus. (Foto: 20th Century Studios)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan dør John Dutton i Yellowstone?

Remake af en fornem klassiker!

Langt om længe!

Japansk mafia-action - intense kampscener

Nu stiger prisen for Netflix

Bag kulisserne!

Kidman + Curtis!

Flere romantiske juleforviklinger i vente

Slut med gratis deling af Disney+

Richard Madden i Jo Nesbø-thriller!

Følelserne slippes løs på Disney+

Yellowstone-skaber klar med ny trailer

Lyd & Billede