TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pørni, sæson 4 kommer til efteråret – på Netflix

Til efteråret kommer der mere tragikomik fra norske Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Skrevet af / 20/06/2024 - 11:47
Pørni, sæson 4 kommer til efteråret – på Netflix

Henriette Steenstrups hjertebarn, Pørni, tog både nordiske seere og anmeldere med storm.

Hendes selvkomponerede serie kom virkelig som en dark horse i 2021. I december ’22 udgav Viaplay tredje sæson – som vi troede var det sidste kapitel i sagaen om den enlige mor.

Læs også Tragikomedie-dronningen Endnu en gang byder Henriette Steenstrup på fortræffeligt, hjertevarmt tragikomisk hverdagsdrama.

Men i april sidste år overraskede Viaplay alle ved pludselig at annoncere nye sæsoner af Pørni.

Pørni, sæson 4. (Foto: Netflix)

Siden da er der dog løbet meget vand under Rialtobroen, og Viaplay har skrottet, aflyst eller solgt det meste af sin omfattende serieproduktion.

Læs også Viaplay sælger ud af arvesølvet! En hårdt presset streamingtjeneste sælger nu ud af kerneindhold

I dag ejer Netflix rettighederne til tidligere og fremtidige sæsoner af den charmerende komediedramaserie.

Nu har den amerikanske streaminggigant annonceret, at sæson 4 af den charmerende komediedramaserie udkommer til efteråret.

Pørni, sesong 4_b (6) Pørni, sesong 4_b (2) Pørni, sesong 4_b (7) Pørni, sesong 4_b (4) Pørni, sesong 4-5_1 (7) null Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (1) Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (4)
<
>
Pørni, sæson 4. (Foto: Netflix)

Steenstrup spiller den enlige mor Pernille “Pørni” Middlethon med to krævende teenagedøtre, en indadvendt nevø, en nyfrelst homoseksuel far (Nils Ole Oftebro) og et mentalt krævende job i børneværnet.

Pørni har nået en alder i livet, hvor bryster ikke længere måles i skålstørrelser, men i meter. Fem år efter sin grimme skilsmisse fra den egocentriske forfatter Finn (Jan G. Røise) har hun stadig et meget anstrengt forhold til det modsatte køn samt to storkrævende døtre.

Pørni, sæson 4. (Foto: Netflix)

Den kommende sæson kommer til at bestå af seks afsnit og er (som tidligere) skrevet af Steenstrup. Instruktionen står Hallvar Witzø for.

Hovedrollerne spilles af Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya og Henrik Mestad.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.

Optagelserne til den fjerde sæson begyndte allerede i april sidste år, og den globale Netflix-premiere finder sted den 8. august i år.

Om sæson 4

Der er gået to år, og foråret nærmer sig. Pørni er i et nyt forhold og nyder et relativt stabilt liv – efter Pørnis standarder.

Pludselig møder Pørni Bjørnar (Gunnar Eriksson) på et fly fra Trondheim. Han er igen på farten og på vej tilbage til hovedstaden. I første omgang vækket mødet ikke gamle romantiske følelser i Pernille, som har fået en ny kæreste – og et bonusbarn.

Med Bjørnar tilbage i Oslo, hvor han overtager Yngvars gamle lederstilling, tager livet en uventet drejning. Kan de vende tilbage til at være venner og kolleger med den historie, de deler?

Pørni, sæson 4. (Foto: Netflix)

Hannah (Vivild F. Berg) er kommet ind på medicinstudiet og klarer sig godt i skolen, men er ellers ret plaget både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun sig selv spørgsmålet: Hvorfor betale i dyre domme for et svampeinficeret kollektiv, når man kan få rent tøj og mad serveret derhjemme?

Hendes lillesøster Sigrid (Ebba J. Öberg) skal til at starte i 10. klasse og har haft en kæreste i to år, samtidig med at hun er ved at blive en dygtig målmand.

 

I forbindelse med Pørnis nye hjem, hos Netflix, sagde Steenstrup:

Modtagelsen af de første tre sæsoner af Pørni har været bemærkelsesværdig positiv, og jeg er begejstret for, at de kommende sæsoner får premiere på Netflix – jeg håber, at fans af Pørni vil fortsætte med at følge med, og måske vil serien endda tiltrække et nyt og friskt publikum, som vil blive fascineret af Pørnis relaterbare, men til tider kaotiske og pinlige liv.

Sæson 1-3 er allerede tilgængelige på Netflix, og streamingtjenesten har allerede lovet os en femte sæson af Pørni 🙂

Pørni, sæson 4. (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trump vs. Harris - live på Max!

Se de første billeder fra Yellowstone!

Ventetiden er forbi!

Fucked up?

Max med en nedskaleret efterårsmenu

Se traileren til Citadel

Sylvester Stallone vender tilbage til Tulsa!

Hvad skal barnet hedde?

Ny trailer - slip Helvede løs!

Klar til streaming-premiere

Nyt prischok

Laksebaroner i krig

Scroll to Top