annonce

Nyhed:
Se traileren til Ragnarok

Den 31. januar kommer jætterne til en skærm nær dig.

Netflix har udsendt den første teaser til Ragnarok, deres første norske originalserie, og bekræfter, at serien lanceres globalt på Netflix den 31. januar 2020.

Ragnarok er en serie i seks dele af den prisvindende danske manuskriptforfatter m.m. Adam Price og produceres af det danske selskab SAM Productions.

Ordet ‘ragnarok’ stammer fra den nordiske mytologi og beskriver verdens ende – noget, der burde være godt materiale til en TV-serie!

Ragnarok er et opvækstdrama, der bygger på en ny, overraskende indgang til den nordiske mytologi. Serien foregår i den lille fiktive by Edda i den storslåede norske natur – især omkring byens gymnasium. Den må i øvrigt ikke forveksles med den norske spillefilm Ragnarok fra 2013.

Historien handler om indbyggerne i Edda, der måske ikke er helt, hvad de udgiver sig for. Sammen med indbyggerne oplever vi en verden i drastisk forandring: Smeltende poler, varme vintre og voldsom nedbør. Nogle ville nok hævde, at vi nærmer os et nyt Ragnarok, medmindre nogen griber ind i tide …

(Foto: Netflix)

På rollelisten finder vi David Stakston (David), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa), Herman Tømmeraas (Fjor), Emma Bones (Gry), Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson.

annonce

“Det er med stor glæde, vi bidrager til at skabe denne nye norske Netflix-serie. Vi tror, at Norden har en særlig stemme, når det gælder historiefortælling, og det vil vi gerne bevise gennem denne serie i stort format, som er skrevet af et nordisk team af manuskriptforfattere fra Norge, Sverige og Danmark,” siger Adam Price, skaberen af Ragnarok. Han fortsætter:

annonce

“Serien handler grundlæggende om, at ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden i stigende grad er nødt til at møde klimaudfordringen, som de senere år har budt på store forandringer. Polerne smelter med en fart, som ingen havde forudset. Vi gennemgår længere tørkeperioder. Vintrene er for varme, samtidig med at vi oftere oplever perioder med voldsom kulde. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden ændrer sig, og man kan hævde, at vi er på vej mod et nyt Ragnarok. Hvis ikke nogen griber ind i tide …”

r8 r7 r6 r5 r4 r3
<
>
(Foto: Netflix)

At Ragnarok er den første norske originalserie fra Netflix, er dog en sandhed med modifikationer. Allerede i 2012 lancerede Netflix i samarbejde med NRK TV-serien Lilyhammer med Little Steven i hovedrollen som amerikansk mafiaboss under vidnebeskyttelse i en lille norsk by.

(Foto: Netflix)

“Vi er spændt på at introducere vores nye Netflix Original fra Norge og formidle historien om den nordiske mytologi i en moderne kontekst. Adam Price er en meget talentfuld historiefortæller, og vi ser frem til at dele hans fantastiske arbejde med Netflix-medlemmer over hele verden,” siger Kelly Luegenbiehl, der er vicepræsident for internationalt indhold hos Netflix.

Adam Price er serieskaber, hovedforfatter og producent på Ragnarok. Han arbejder bl.a. sammen med den norske producent og manuskriptforfatter Simen Alsvik (Lilyhammer, Neste sommer) og de danske producenter Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia) og Stine Meldgaard Madsen. Den norske producentforening har i øvrigt været ude og kritisere Netflix for, at en norsk serie produceres af et dansk produktionsselskab.

annonce
(Foto: Netflix)

Lyd & Billede krydser fingre og håber på en bedre oplevelse end den begrædelige britisk/norske Netflix-serie The Innocents.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Superlet Hasselblad-objektiv

Hasselblad siger, at den er verdens mindste og letteste af sin slags.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.

Opgradér lyden med en ny pickup

Rega har tweaket en af deres bedste MC-pickupper.

Seriøs pladespiller du har råd til

På CES-messen lancerede Audio-Technica en ny topmodel i deres budgetserie, nemlig AT-LPW50PB.

B&O’s omsætning falder som en sten

Efter flere nedjusteringer så det seneste halvår endnu sløjere ud for det danske flagskib.

Creative-soundbar med Atmos og S-XFi

Creative lover 3D-lyd med Dolby Atmos trods kompakt format.