Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Første Windows 8 mobiler fra Nokia

Nokias nye Lumia 820 og 920 er de første med Windows Phone 8.

Skrevet af / 06/09/2012 - 09:08
Første Windows 8 mobiler fra Nokia

Ved en pressekonference i New York i går eftermiddags præsenterede Nokia deres nye flagskibsmodel Lumia 920. På ydersiden minder den meget om tidligere Lumia 900, men den har fået en endnu mere barsk og reptilagtig skal og skærm.

Indeni er det en helt ny telefon, hvor alt er blevet bedre. Den har fået hurtigere processor, mere hukommelse, større og højere opløst skærm, full-HD video, NFC og mere kraftfuldt batteri.Det, som Nokia rykker på, er dog kameraet. Selv om det ”kun” har 8,7 megapixels, langt fra monsteropløsningen som 808 Pureview har, kalder Nokia selv dette for et Pureview kamera. Et af trickene, man har brugt for at kunne tage rystefrie billeder, selv ved lange lukkertider, er rystereducering i hardwaren. Man har faktisk formået at gøre hele kameraet fjedrende, ikke bare sensoren. Sammen med den lysstærke optik siges det at kunne tage skarpe billeder uden støj, selv i mørke omgivelser.

Skærmen er nu lige så stor og højopløst som hos konkurrenterne, men siges også at være 25 % lysere end dem, og er den hurtigste skærm fra Nokia. Den har også noget Nokia kalder ”Super Sensitive touch”, hvilket gør, at man faktisk kan anvende den trykfølsomme skærm med handsker på.

En anden interessant nyhed er den indbyggede støtte for trådløs opladning. Nokia kommer med to opladere til dette, en plade og et stativ, plus at der kommer tilbehør fra tredjepartsproducenter – blandt andet fra JBL en oplader, som også er en højttaler.

Lumia 920:
Operativ: Windows Phone 8
Processor: 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4
Skærm: 4,5” 1280 x 960 IPS
Kamera: 8,7 MP Pureview + 1,2 MP
Hukommelse: 1 GB
Lagring: 32 GB + Skydrive
Batteri: 2.000 mAh
Størrelse: 130 x 71 x 10,7 mm
Vægt: 185 gramMan præsenterede også mellemmodellen Lumia 820, som har samme processor, men mindre og lavere opløst skærm, enklere kamera, mindre batteri og hukommelse. I modsætning til 920-modellen har den udskiftelig skal. Under skallen findes der plads til micro SD hukommelseskort for at kompensere for den mindre hukommelse, og den har også mulighed for trådløs opladning. Telefonen findes i farverne rød, gul, grøn, turkis, lilla, hvid og sort.

Lumia 820:
Operativ: Windows Phone 8
Processor: 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4
Skærm: 4,3” 800 x 480 OLED
Kamera: 8 MP + VGA
Hukommelse: 1 GB
Lagring: 8 GB + micro SD
Batteri: 1650 mAh

Lokale priser og lanceringsdatoer kender vi endnu ikke.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top