annonse
annonse
annonse

CES 2019: Avancerede dashboard-kameraer

Nextbase-kameraer ringer til nødnummer, hvis du ikke giver livstegn efter en ulykke.

Nextbase fremviste nye autokameraer på CES-messen i Las Vegas. Det lyder måske ikke så spændende, men det er det hurtigst voksende kamerasegment lige nu, og Nextbase lancerer nogle meget nyttige funktioner.

SOS

Efter en kraftig kollision kan minutter eller endda sekunder være afgørende for udfaldet. Nextbase har derfor udstyret deres nye dashboard-kameraer med en SOS-funktion.

Ved et sammenstød vil kameraet spørge dig, om du er okay. Tryk på “OK” på touch-panelet for at bekræfte. Hvis du er ved bevidsthed og bevæger dig i kabinen, vil kameraet ikke foretage sig noget. Men hvis du ikke svarer efter kort tid (et minut eller deromkring), ringer kameraet automatisk til det lokale nødnummer for at fortælle, at du er bevidstløs.

AutoSync

AutoSync via Bluetooth er også nyt. Det betyder, at en lavopløst video fra 20 sekunder før til 20 sekunder efter et sammenstød automatisk sendes til din mobiltelefon. Og det kræver ikke kompliceret Wi-Fi-forbindelse mellem enhederne, da overførslen sker med Bluetooth.

Stemmestyring med Alexa bliver også muligt på de to dyreste modeller.

Richard Browning (th.) og Robert Ingebrigtsen (tv.) fra Nextbase viser deres nye dashboard-kameraer på CES. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Fem modeller

Den nye serie af dashboard-kameraer består af fem modeller, som rangerer i pris fra ca. 500 kroner (Nextbase 122) til omkring 1.500 kroner (Nextbase 522 GW).

Forskellene fra model til model ligger i videokvalitet og funktionalitet, hvor den billigste har 720p opløsning og 120 graders vidvinkel. Med topmodellen får du 1440p opløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og desuden mulighed for at tilkoble et bagrudekamera, der så tilføjes som billede-i-billede. GPS er der også.

Du får varierende udstyrsniveau og billedkvalitet i de tre modeller mellem de to nævnte. Fra 322GW og opad får du Wi-Fi med mulighed for automatisk lagring af video i skyen. Den første måned er så gratis.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Nextbase fremviste nye autokameraer på CES-messen i Las Vegas. Det lyder måske ikke så spændende, men det er det hurtigst voksende kamerasegment lige nu, og Nextbase lancerer nogle meget nyttige funktioner.

SOS

Efter en kraftig kollision kan minutter eller endda sekunder være afgørende for udfaldet. Nextbase har derfor udstyret deres nye dashboard-kameraer med en SOS-funktion. Ved et sammenstød vil kameraet spørge dig, om du er okay. Tryk på “OK” på touch-panelet for at bekræfte. Hvis du er ved bevidsthed og bevæger dig i kabinen, vil kameraet ikke foretage sig noget. Men hvis du ikke svarer efter kort tid (et minut eller deromkring), ringer kameraet automatisk til det lokale nødnummer for at fortælle, at du er bevidstløs.

AutoSync

AutoSync via Bluetooth er også nyt. Det betyder, at en lavopløst video fra 20 sekunder før til 20 sekunder efter et sammenstød automatisk sendes til din mobiltelefon. Og det kræver ikke kompliceret Wi-Fi-forbindelse mellem enhederne, da overførslen sker med Bluetooth. Stemmestyring med Alexa bliver også muligt på de to dyreste modeller. [caption id="attachment_91407" align="alignnone" width="850"] Richard Browning (th.) og Robert Ingebrigtsen (tv.) fra Nextbase viser deres nye dashboard-kameraer på CES. (Foto: Geir Gråbein Nordby)[/caption]

Fem modeller

Den nye serie af dashboard-kameraer består af fem modeller, som rangerer i pris fra ca. 500 kroner (Nextbase 122) til omkring 1.500 kroner (Nextbase 522 GW). Forskellene fra model til model ligger i videokvalitet og funktionalitet, hvor den billigste har 720p opløsning og 120 graders vidvinkel. Med topmodellen får du 1440p opløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og desuden mulighed for at tilkoble et bagrudekamera, der så tilføjes som billede-i-billede. GPS er der også. Du får varierende udstyrsniveau og billedkvalitet i de tre modeller mellem de to nævnte. Fra 322GW og opad får du Wi-Fi med mulighed for automatisk lagring af video i skyen. Den første måned er så gratis.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-