Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2019: Avancerede dashboard-kameraer

Nextbase-kameraer ringer til nødnummer, hvis du ikke giver livstegn efter en ulykke.

Skrevet af / 08/01/2019 - 09:13
CES 2019: Avancerede dashboard-kameraer

Nextbase fremviste nye autokameraer på CES-messen i Las Vegas. Det lyder måske ikke så spændende, men det er det hurtigst voksende kamerasegment lige nu, og Nextbase lancerer nogle meget nyttige funktioner.

SOS

Efter en kraftig kollision kan minutter eller endda sekunder være afgørende for udfaldet. Nextbase har derfor udstyret deres nye dashboard-kameraer med en SOS-funktion.

Ved et sammenstød vil kameraet spørge dig, om du er okay. Tryk på “OK” på touch-panelet for at bekræfte. Hvis du er ved bevidsthed og bevæger dig i kabinen, vil kameraet ikke foretage sig noget. Men hvis du ikke svarer efter kort tid (et minut eller deromkring), ringer kameraet automatisk til det lokale nødnummer for at fortælle, at du er bevidstløs.

AutoSync

AutoSync via Bluetooth er også nyt. Det betyder, at en lavopløst video fra 20 sekunder før til 20 sekunder efter et sammenstød automatisk sendes til din mobiltelefon. Og det kræver ikke kompliceret Wi-Fi-forbindelse mellem enhederne, da overførslen sker med Bluetooth.

Stemmestyring med Alexa bliver også muligt på de to dyreste modeller.

Richard Browning (th.) og Robert Ingebrigtsen (tv.) fra Nextbase viser deres nye dashboard-kameraer på CES. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Fem modeller

Den nye serie af dashboard-kameraer består af fem modeller, som rangerer i pris fra ca. 500 kroner (Nextbase 122) til omkring 1.500 kroner (Nextbase 522 GW).

Forskellene fra model til model ligger i videokvalitet og funktionalitet, hvor den billigste har 720p opløsning og 120 graders vidvinkel. Med topmodellen får du 1440p opløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og desuden mulighed for at tilkoble et bagrudekamera, der så tilføjes som billede-i-billede. GPS er der også.

Du får varierende udstyrsniveau og billedkvalitet i de tre modeller mellem de to nævnte. Fra 322GW og opad får du Wi-Fi med mulighed for automatisk lagring af video i skyen. Den første måned er så gratis.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Scroll to Top