Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Man kan spørge, hvad de har ventet på. Canon har skyndt sig langsomt. Det kan man i hvert fald hævde, for de har brugt lang tid på at trække pinen ud med spejlreflekskameraerne. Men nu er det slut.

Jo, de har prøvet og fejlet med EOS M, det spejlløse kamerasystem, der længe var en dårlig vittighed, men EOS M50 er et rigtig godt kamera. Ingen tvivl om det. Så de kan, hvis de vil.

Nu kommer der endnu et spejlløst systemkamera fra Canon. Denne gang i full-frame-klassen, hvor Canon for nylig udsendte EOS R, som vi også har testet.

(Foto: Canon)

EOS RP er mindre, lettere og billigere. Det er det sidste søm i kisten for Canons spejlreflekser, som vi ser det, og kun kamera nummer to i, hvad der garanteret bliver en serie med mange kameraer i den spejlløse full-frame-klasse.

Det nye EOS RP er en billigere variant, men med mange af de samme egenskaber som EOS R.

Korte fakta om EOS RP:

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor
 • 26 Mp full-frame CMOS billedsensor
 • 4.779 Dual Pixel fokuspunkter
 • DIGIC 8-processor
 • 5 fps, 4 fps med fuld autofokus
 • 2,36 Mp elektronisk OLED-søger
 • Vridbar touch-skærm
 • 4K/24p og Full HD/60p-video med 4K time-lapse og 4K-stillbilder
 • 12,7 x 9,7 x 6,1 cm
(Foto: Canon)

Kameraet er beregnet til begyndere og viderekomne, og bortset fra skudtakten har det meget imponerende egenskaber, på papiret.

Det er også temmelig kompakt, faktisk mindre end de fleste af Canons spejlreflekskameraer, og anvender en nyudviklet CMOS-billedsensor, som er tilpasset kortere registerafstand og den brede bajonetfatning. Som giver mulighed for meget lysstærke objektiver uden ulemperne med vignettering og lystab.

(Foto: Canon)

Med touch-skærm og få knapper og hjul er det et simpelt kamera udvendig, men avanceret indeni. Det har også Canons fine hjælpemenu på skærmen, som guider begynderen igennem de mange indstillinger.

Læs testen af Canon RF 35 mm her

Priser

Kameraet er tilgængeligt allerede i marts, og priserne er faktisk opsigtsvækkende gunstige med 12.000 kroner for kamerahuset eller 20.000 kroner med den meget fine 24-105 mm f/4.0 zoom.

(Foto: Canon)

Der kommer også et håndgreb til 600 kroner, som giver bedre støtte, når man bruger tungere objektiver.

(Foto: Canon)

Seks nye RF-objektiver

Omtrent samtidig med EOS RP udsender Canon for første gang en oversigt over kommende objektiver til EOS R-systemet.

Det indgiver tillid, at Canon vælger at fortælle, hvad der er på vej, og de seks RF-objektiver er ud over de tre, der allerede findes. Som vi testede for nylig.

Læs testen af ​​Canon RF 50 mm f/1.2 her

(Foto: Canon)

Den hvide RF 70-200 mm f/2.8L IS USM er langt mere kompakt end 70-200 mm f/2.8L til EOS og antagelig også lettere. Canon har ikke oplyst andre specifikationer end brændvidde og lysstyrke.

Der kommer to versioner af RF 85 mm f/1.2L USM. Den ene med defokus – DS for Defocus Smoothing – sandsynligvis med et apodiseringselement, ligesom Fujifilms XF 56 mm f/1.2 APD.

(Foto: Canon)

De andre annoncerede objektiver er RF 15-35 mm f/2.8 L IS USM, RF 24-70 f/2.8 L IS USM og RF 24-240 mm f/4.0-6.3 IS USM med 10x zoom.

(Grafik: Canon)

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Man kan spørge, hvad de har ventet på. Canon har skyndt sig langsomt. Det kan man i hvert fald hævde, for de har brugt lang tid på at trække pinen ud med spejlreflekskameraerne. Men nu er det slut.Jo, de har prøvet og fejlet med EOS M, det spejlløse kamerasystem, der længe var en dårlig vittighed, men EOS M50 er et rigtig godt kamera. Ingen tvivl om det. Så de kan, hvis de vil.Nu kommer der endnu et spejlløst systemkamera fra Canon. Denne gang i full-frame-klassen, hvor Canon for nylig udsendte EOS R, som vi også har testet.[caption id="attachment_92831" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]EOS RP er mindre, lettere og billigere. Det er det sidste søm i kisten for Canons spejlreflekser, som vi ser det, og kun kamera nummer to i, hvad der garanteret bliver en serie med mange kameraer i den spejlløse full-frame-klasse.Det nye EOS RP er en billigere variant, men med mange af de samme egenskaber som EOS R.Korte fakta om EOS RP:
 • 26 Mp full-frame CMOS billedsensor
 • 4.779 Dual Pixel fokuspunkter
 • DIGIC 8-processor
 • 5 fps, 4 fps med fuld autofokus
 • 2,36 Mp elektronisk OLED-søger
 • Vridbar touch-skærm
 • 4K/24p og Full HD/60p-video med 4K time-lapse og 4K-stillbilder
 • 12,7 x 9,7 x 6,1 cm
[caption id="attachment_92832" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]Kameraet er beregnet til begyndere og viderekomne, og bortset fra skudtakten har det meget imponerende egenskaber, på papiret.Det er også temmelig kompakt, faktisk mindre end de fleste af Canons spejlreflekskameraer, og anvender en nyudviklet CMOS-billedsensor, som er tilpasset kortere registerafstand og den brede bajonetfatning. Som giver mulighed for meget lysstærke objektiver uden ulemperne med vignettering og lystab.[caption id="attachment_92833" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]Med touch-skærm og få knapper og hjul er det et simpelt kamera udvendig, men avanceret indeni. Det har også Canons fine hjælpemenu på skærmen, som guider begynderen igennem de mange indstillinger.Læs testen af Canon RF 35 mm her

Priser

Kameraet er tilgængeligt allerede i marts, og priserne er faktisk opsigtsvækkende gunstige med 12.000 kroner for kamerahuset eller 20.000 kroner med den meget fine 24-105 mm f/4.0 zoom.[caption id="attachment_92834" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]Der kommer også et håndgreb til 600 kroner, som giver bedre støtte, når man bruger tungere objektiver.[caption id="attachment_92835" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]

Seks nye RF-objektiver

Omtrent samtidig med EOS RP udsender Canon for første gang en oversigt over kommende objektiver til EOS R-systemet.Det indgiver tillid, at Canon vælger at fortælle, hvad der er på vej, og de seks RF-objektiver er ud over de tre, der allerede findes. Som vi testede for nylig.Læs testen af ​​Canon RF 50 mm f/1.2 her[caption id="attachment_92836" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]Den hvide RF 70-200 mm f/2.8L IS USM er langt mere kompakt end 70-200 mm f/2.8L til EOS og antagelig også lettere. Canon har ikke oplyst andre specifikationer end brændvidde og lysstyrke.Der kommer to versioner af RF 85 mm f/1.2L USM. Den ene med defokus – DS for Defocus Smoothing – sandsynligvis med et apodiseringselement, ligesom Fujifilms XF 56 mm f/1.2 APD.[caption id="attachment_92837" align="alignnone" width="850"] (Foto: Canon)[/caption]De andre annoncerede objektiver er RF 15-35 mm f/2.8 L IS USM, RF 24-70 f/2.8 L IS USM og RF 24-240 mm f/4.0-6.3 IS USM med 10x zoom.[caption id="attachment_92838" align="alignnone" width="850"] (Grafik: Canon)[/caption]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.