annonse
annonse
annonse

CES 2019: Ekstra opløsning og dynamik

Panasonics nye full-frame-kameraer Lumix S1 og S1R kommer til marts med ekstra funktioner.

Panasonic luftede nyheden om, at de udvikler full-frame systemkameraer med 24 x 36 mm billedsensorer, på Photokina 2018. Nu ved vi, at de to kameraer kommer i slutningen af marts, og at de får nye funktioner.

De to modeller er temmelig ens, med enten en 24 eller en 47 megapixel full-frame billedsensor. De er rettet mod professionelle og entusiaster, og er ganske kompromisløst bygget med stort håndgreb, vejrbeskyttelse og samme objektivfatning som Leica SL. L-fatningen, som den hedder, giver mulighed for meget lysstærk optik, og både Leica, Panasonic og Sigma har forpligtet sig til at udvikle optik til L-fatningen.

HLG Photo

De nye kameraer får et par funktioner, som ikke har været annonceret tidligere. HLG Photo giver billederne udvidet dynamik med en Hybrid Gamma Log-profil, og billederne ser specielt godt ud på Panasonics 4K-tv’er, der understøtter HLG, får vi at vide.

Kameraerne får også en højopløst indstilling – High-Res. Ligesom på andre kameraer anvendes integreret billedstabilisering, som flytter billedsensoren otte gange. Hver gang tages et billede, som så sættes sammen til ét billede med meget højere opløsning og detaljerigdom.

Det bliver i hvert fald godt for produkt-, landskabs- og andre stillbilleder, hvor motivet står stille. Kameraerne skulle også få en slags bevægelseskompensation, som måske kan gøre stativer overflødige.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-