TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19 med kraftfuld AI

Blackmagic Design har nu udgivet de endelige versioner af DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19 med et væld af AI-funktioner og over 100 forbedringer.

Skrevet af / 26/08/2024 - 09:05
DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19 med kraftfuld AI

Et af højdepunkterne i videoredigeringsprogrammet DaVinci Resolve 19 er IntelliTrack AI, et nyt punktsporingssystem, der giver præcis sporing af et objekt i videoen. Det er meget nyttigt, hvis man f.eks. skal sløre et ansigt eller et objekt i bevægelse. Den nye Ultra NR-støjreduktion bruger kunstig intelligens til at fjerne billedstøj uden at miste detaljer, ifølge Blackmagic.

Til farvekorrektion introduceres ColorSlice, en palet med seks vektorer, som gør det muligt at skabe rige, filmlignende toner. Den nye »Film Look Creator«-effekt efterligner forskellige lysopsætninger for et autentisk filmisk look.

Rediger på farten

Redaktører kan nu arbejde direkte med transskriberede lydfiler for at finde talere og redigere klip på en tidslinje. Klip i teksten, og videoen følger efter. Dette strømliner arbejdsgangen betydeligt, især for interviewbaserede produktioner.

Annonce

I lydredigeringsværktøjet Fairlight kan IntelliTrack AI bruges til at spore bevægelser og automatisk panorere lyden. Det er især nyttigt til at matche lydbevægelser med billedbevægelser.

Avanceret animation er blevet nemmere

Fusion Studio 19 har udvidede Universal Scene Description (USD)-værktøjer og et nyt rotationsværktøj, der viser alle masker på en enkelt liste, hvilket gør det lettere at skabe komplekse visuelle effekter.

“Cut”-siden har nye værktøjer til redigering af live-udsendelser med flere kameraer, afspilning og genafspilning med hastighedskontrol. Det åbner op for nye muligheder inden for live-produktion og sport.

Bedre lagring i skyen

Der er tilføjet nye funktioner til Blackmagic Cloud, som gør det lettere for større organisationer at samarbejde om projekter i realtid. Systemet understøtter nu live-synkronisering, så medieindhold kan uploades til en DaVinci Resolve-mappe, mens kameraet stadig optager. Det betyder, at redaktører kan begynde at arbejde på materialet, selv før optagelsen er færdig. Det er guld værd, når det haster, f.eks. i forbindelse med nyhedsprogrammer og lignende.

DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19: Tilgængelighed

DaVinci Resolve 19 er nu tilgængelig som gratis download, eller du kan betale for den udvidede version Resolve Studio 19. Fusion Studio 19 er en betalt opgradering.

Mere info: blackmagicdesign.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Mindste og letteste normalzoom

6K-video med ekstrem dynamik

Superbillig kameradrone

Her er GoPro Hero13 Black

Prof-teknologi i A2-format

Hurtigere og skarpere portrætobjektiv

Mere kraftfuld video-redigering med DaVinci Resolve 19

Sådan vælger du det rigtige kamera

Fantastisk flagskibskamera

Måske det mest avancerede i sin klasse

Billigere og med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbage

Scroll to Top