annonce

Ekstremt lommekamera

Photokina 2016

Panasonic Lumix LX15 har den vildeste zoom, vi har set på et lommekamera.

Foto: Panasonic
annonce

Det, der gør zoomen vild, er ikke en 1000 x zoomfaktor – for det har den ikke. Den har såmænd blot 3 gange: fra 24 – 72 mm. Det vilde er lysstyrken, der på vidvinkel er f1.4. Det betyder, at optikken slipper meget mere lys ind end en 24 mm f2.8 med, der dermed kræver kortere lukketid eller højere ISO-følsomhed. Og begge dele går ud over skarpheden af dine billeder.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Kameraet er bygget op omkring en 20-megapixel CMOS-billedsensor på 1″ størrelse. Det er en type af billedsensor, vi har set gode resultater med i lignende kameraer fra Canon, Sony og Panasonic.

På fronten sidder som sagt en 24 -72 mm zoom, hvor lysstyrken når op på F2.8 på 72 mm, men det er stadig det bedste, vi til dato har set på en lommekamera.

Objektivet har optisk billedstabilisator, og er Leica-mærket som Panasonic altid gør, når de har lavet noget, de synes er særlig godt.

4K-video
Kameraet har også 4K-video, og kan hente 4K-stills fra videostrømmen. En søger er der mærkeligt nok ikke. I stedet satser Panasonic på, at den store 180-graders vipbare touchskærm vil give folk god nok kontrol over eksponering og beskæring.

Der er til gengæld andre ting at glæde sig over. Som 3 cm makrogrænse, fokus-markjering (peaking), og 10 billeder/s skudtakt.

For ikke at forglemme Panasonics DFD (Depth from Defocus) fokussystem, som beregner afstanden lynhurtigt, råfiloptagelse og op til 120 fps-videooptagelse til slowmotion.

annonce

Lumix LX15 bliver ikke blandt markedets billigste kameraer, med en pris på friske 6.499 kroner lander det i den øverste klasse, når det kommer til salg fra november.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Dette Leica-kamera mangler noget

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.