Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

Lynhurtige Sony-kameraer

Sony satser kraftigt på amatørfotograferne.

Skrevet af / 29/08/2019 - 21:45
Lynhurtige Sony-kameraer

Efter et år med stærkt fokus på full-frame-kameraer er det næsten opsigtsvækkende, at der lanceres småbilledkameraer.

Sony lancerede for nylig a6400, der er et meget kompakt systemkamera med en billedsensor i APS-C-format. Som er mindre end full-frame-formatet.

Vi troede, at det var alt fra den kant med APS-C, men nu har Sony så udsendt to nye kameraer i a6000-serien.

(Foto: Sony)

a6600 og a6100

De to kameraer lægger sig på hver sin side af skalaen for a6400. Det kompakte, sølvgrå a6100 (billedet ovenfor) er den nye basismodel. Et kamera til hele familien, men med lynhurtig autofokus og 4K-video.

Det andet kamera, det vejrbeskyttede a6600 (nedenfor), kaldes flagskibet og er også Sonys mest avancerede kamera i dette segment.

(Foto: Sony)

Bygger på den samme platform

De tre 2019-modeller i a6000-serien har det meste tilfælles, og det er strengt taget funktionsniveauet, der adskiller dem. Ud over prisen, selvfølgelig.

Med en 24 megapixel billedsensor i APS-C-format og Sonys nyeste Bionz X-billedprocessor bagved har Sonys ingeniører simpelthen komponeret funktionsniveauet med de “byggeklodser”, de har udviklet til full-frame-kameraerne.

(Foto: Sony)

Autofokus fra øverste hylde

Sony a6600 har fået samme lynhurtige autofokus som full-frame-kameraet a9 med 425 fasedetekterende fokuspunkter, der dækker omkring 84 procent af billedfladen, samt avanceret følgefokus med ansigts- og øjensporing, der faktisk også fungerer på dyr.

Skudtakten er opgivet til 11 fps med autofokus.

Kameraerne kan fokusere på 0,02 sekunder, og Real-Time Tracking, som Sony kalder det, anvender avanceret kunstig intelligens (AI) til at genkende objekter og motiver. Den hurtige autofokus skulle også fungere på sport og små børn, der løber i alle retninger, og være glimrende til dyrefotografering i naturen, ifølge Sony.

(Foto: Sony)

Bedre billedkvalitet

Sony siger også, at de har forbedret flere ting ved kameraerne. Her er nogle af dem:

  • Forbedret farvegengivelse med algoritmer hentet fra Sonys professionelle full-frame-kameraer, hvor især hudfarver skal være forbedret.
  • 4K-video fra alle pixels uden Pixel Binning* i Super 35 mm-format, der kan overføres til telefonen med app’en Imaging Edge Mobile.
  • Intervalbilleder til time lapse-sekvenser.
  • 18 grader vipbar 7,6 cm touch-skærm med 921K-opløsning.

* En teknik kendt fra især mobilkameraer, hvor flere små pixels kombineres til én stor.

a6600 har også femaksers integreret billedstabilisering, der fungerer sammen med optisk stabilisering og burde være fremragende til video-optagelse. Og så har kameraet bedre batterilevetid – op til 810 billeder på en opladning.

(Foto: Sony)

To nye zoomobjektiver i G-serien

Sony lancerer også to nye objektiver, og dermed er antallet af Sony-objektiver oppe på 54. Det ene, E 16-55 mm F2.8 G, er en normalzoom, mens det andet, E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS, er en ren telezoom.

16-55 mm giver en effektiv brændvidde på 24-82,5 mm i 35 mm format – også kaldet fuldformat – og gør zoomen meget anvendelig til alt fra rejser over landskaber og portrætter til sport.

(Foto: Sony)

Telezoomen på 70-350 mm får en effektiv brændvidde på 105-525 mm, og det gør den særdeles velegnet til dyrefotografering, sport og andet, der kræver en ordentlig telebrændvidde.

Kameraerne og objektiverne er tilgængelige fra september/oktober, og priserne er ikke klar endnu. Men det forventes, at 16-55-millimeteren ender omkring 1.300 euro og 70-350-millimeteren omkring 900 euro.

(Foto: Sony)

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

0
Lyd & Billede
Scroll to Top