Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fujifilm X-M5 systemkamera og ekstremt teleobjektiv

Superlite-kamera med 6,2K-video.

Af / 14/10/2024 - 17:45
Fujifilm X-M5 systemkamera og ekstremt teleobjektiv

Med en vægt på 355 gram vejer det næsten ingenting. Og med en kompakt formfaktor og en længde på kun 112 mm glider det nye Fujifilm X-M5 let ned i din jakkelomme. Det betyder ikke, at kameraet er en letvægter.

Selv om det er lille og let, har det Fujifilms X-Trans CMOS 4-billedsensor – her vist med 26 megapixel – og 6,2K videooptagelse.

(Foto: Fujifilm)

Kameraet har også 20 af Fujifilms populære filmsimuleringstilstande, herunder den nye Reala Ace, som alle er let tilgængelige på en dedikeret drejeknap på toppen af kameraet. Det kan leveres i sølvgrå eller sort.

(Foto: Fujifilm)

Fujifilm har indbygget deres X-processor 5, en billedprocessor, som vi kender fra nyere Fuji-kameraer. Det har autofokus med motivgenkendelse, udviklet med deep learning AI-teknologi, som ifølge Fujifilm finder og sporer dine motiver på en imponerende måde.

Autofokusen følger mennesker, dyr, fugle, fotos, cykler, fly og tog og siges at have en bedre forudsigelsesalgoritme for mere stabil autofokus, når kontinuerlig autofokus er valgt.

Annonce
(Foto: Fujifilm)

Du kan optage video i 4:2:2 10-bit, 6,2K/30P, 4K/60P eller 1.080/240P direkte på SD-kortet. Det har ikke mekanisk billedstabilisering, kun digital billedstabilisering, som i mange tilfælde dækker behovet for stabilisering.

Læs også FujiFilm X-M1 Med klasseledende billedkvalitet, Wi-Fi og en gunstig pris er dette kamera til alle, der foretrækker små fuldblodskameraer.

Kameraet har tre indbyggede mikrofoner med fire indstillinger: surround, front, bag eller front og bag, og en separat steady-state støjreduktionsfunktion. Der er også en 3,5 mm tilslutning til ekstern mikrofon og hovedtelefoner.

Vertikal video

(Foto: Fujifilm)

Der er flere nyheder her – som 8- og 25-Mbps videooptagelse, der forkorter overførselstiden til din mobil og får video på sociale medier endnu hurtigere. Alternativt kan du overføre store filer til din smartphone endnu hurtigere med et USB-C-kabel.

Der er også en vlog-tilstand, hvor du kan skifte mellem forskellige optageforhold, herunder et lodret 9:16-format.

X-M5 vil være tilgængelig i slutningen af november 2024 og har en pris på 7.999 kroner eller 8.499 kroner med XC 15-45mm zoom.

(Foto: Fujifilm)

Fujinon XF 500mm F5.6 R LM OIS WR

Der har manglet rigtig lange teleobjektiver fra Fujifilm, men nu er der et, der er rigtig langt. Det nye XF 500mm F5.6 R LM OIS WR er et vejrforseglet teleobjektiv med en lineær fokusmotor og billedstabilisator med op til 5,5 trins kompensation.

På et Fuji X-kamera svarer brændvidden til 762 mm (i 35 mm-format) eller 1.067 (tilsvarende) med en XF 1,4X TC WR-telekonverter. Det er også muligt at bruge en XF 2.0X TC WR-telekonverter, som giver en brændvidde på 1.524 mm i 35 mm-format.

Dette fordobler også lysstyrken fra f5,6 til f11,2.

(Foto: Fujifilm)

Det nye teleobjektiv betyder, at Fujifilm endelig har en brændvidde, der er perfekt til fugle- og dyrelivsfotografering, og med en vægt på 1.335 gram og en længde på 25,5 cm er teleobjektivet lettere og mere kompakt end et tilsvarende full-frame teleobjektiv.

(Foto: Fujifilm)

Antallet af blændelameller er ni afrundede, nærfokuseringsgrænsen er 2,75 meter, filterdiameteren er 95 mm, og objektivet leveres med en Arca-Swiss stativfatning og en modlysblænde til 26.999 kroner.

(Foto: Fujifilm)

Fujinon XF 16-55mm F2.8 R LM WR II

Den her havde vi ikke set komme. En lettere og mere kompakt version af en af de bedste normale zooms, vi har testet. Det nye XF 16-55mm F2.8 R LM WR II er med sine 410 gram 37 procent lettere end forgængeren XF 16-55mm F2.8 R LM WR.

Den kompakte 95 mm lange zoom er designet til at have en opløsning, der passer perfekt til den 40,2 Mp-chip, der findes i det nye X-T50 samt X-T5 og X-H2.

Læs også Kompakt og kompetent Fujifilm X-T50 er det perfekte kamera til entusiastiske begyndere.

Nærgrænsen er også blevet forbedret med en forstørrelse på 0,21x ved 55 mm og 30 cm, og den har en kontakt, der deaktiverer klikstoppene på blænderingen, så blændeændringerne bliver mere jævne og lydløse under videooptagelse. Filterdiameteren er blevet reduceret fra 77 til 72 mm.

Den første udgave fra 2015 til venstre, den nye til højre. (Foto: Fujifilm)

Indvendigt har det asfæriske linseelementer, som giver en mere jævn og tiltalende bokeh sammenlignet med forgængeren, og linseelementerne i den nye udgave er fremstillet med en forbedret ultrapræcisionsteknologi.

Blænden har 11 afrundede lameller, som hjælper med at blødgøre tegningen af områder uden for fokus.

Det nye XF 16-55mm F2.8 R LM WR II vil være tilgængeligt i slutningen af november 2024 til en pris på 10.999 kroner.

Læs også Fujifilm Fujinon XF 16-55 mm f/2.8 R LM WR Den bedste normalzoom koster lidt, men for de kræsne er den alle pengene værd.
(Foto: Fujifilm)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Toptrimmet videomaskine

Printer billederne fra mobilen

Endelig, Leica!

Actionkamera med forbedret billedkvalitet

Fjerner alt overflødigt

Tågefilter til Fujifilm X100

Mindste og letteste normalzoom

6K-video med ekstrem dynamik

Superbillig kameradrone

Her er GoPro Hero13 Black

Prof-teknologi i A2-format

Hurtigere og skarpere portrætobjektiv

Lyd & Billede