Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Massiv Photoshop-opdatering

Nu kommer der en masse nyt i Photoshop CC og Lightroom CC.

Skrevet af / 17/10/2018 - 19:48
Massiv Photoshop-opdatering

Tiden flyver. Nu er vi nået til den 20. udgave af Photoshop (Ps). Som længe har været standarden for fotografer, der har brug for et kraftfuldt værktøj til billedredigering.

De senere år er mange fotografer dog migreret til andre programmer, f.eks. Adobe Photoshop Lightroom (Lr), som mange foretrækker, fordi det er langt mere fotocentrisk. Uden alt det fyrværkeri og konfetti, som Ps indeholder, med 3D, grafik og meget andet, som fotografer ikke har brug for.

Adobe har ikke glemt Lightroom-brugerne og har også en massiv opdatering til dem. Nyhederne er alt for mange til at opremses her, men Adobe har gjort et fænomenalt stykke arbejde med at vise – altså på video – højdepunkterne fra både Lr og Ps i de nye versioner.

(Foto: Adobe)

Lightroom CC 2.0 og Classic kommer begge i nye versioner med en mulighed for at fortryde, ligesom man har i Ps, og bedre masker med Ram, et nyt værktøj. Det har også bedre sammenføjning af panoramabilleder med et enkelt klik.

Fyld er forbedret, og nyt er også automatisk bekræftelse af justeringer eller valg, valg af farver med farvecirkel, ikke ulig Capture One, pladsholder i tekst (“Lorem ipsum …”) og udregning i tabeller. Og så har de ryddet lidt op i brugerfladen.

Læs mere om Lightroom CC 2.0 her.

(Foto: Adobe)

Det er – endelig – blevet lettere at organisere billederne i Lr, og nu får du 1 terabyte lagring i skyen med Lr-abonnementet.

Lightroom CC findes også til iPad og iPhone, og næste år kommer Photoshop CC – i fuld version – til iPad.

(Foto: Adobe)

Ps på iPad er noget, mange har efterspurgt, især på 12,9 tommers versionen af iPad Pro, som er specielt rettet mod fagfolk, der har brug for et redskab til billed-, video- og grafisk arbejde. iPad-versionen synkroniserer selvfølgelig arbejdet med Creative Cloud, så brugeren har det tilgængeligt på alle platforme.

Premiere Rush CC

Men den måske fedeste nyheder fra Adobe, i hvert fald for mange, er Premiere Rush CC. Et tværplatformsprogram til mobil, tablet og computer, hvor man kan lave videoredigering. F.eks. af en optagelse fra telefonen. Det skal være så nemt, at man kan redigere på mobilen og fortsætte på computeren eller en tablet med større skærm.

Rush er designet til at være let og hurtigt i brug uden at kræve en masse udstyr eller apps, og skal gøre det lettere at dele på de sociale medier.

Rush CC er tilgængeligt til iOS, Mac og Windows. En Android-udgave kommer senere.

Læs mere om Rush CC her.

(Foto: Adobe)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

0
Lyd & Billede
Scroll to Top