annonce

Rejsekameraer med superzoom

Panasonic-kameraer til rejseglade fotografer.

(Foto: Producent)
annonce

Snart kommer forårets ferier og fridage, og hvad er bedre end at tage et ordentligt rejsekamera med, så man får gode feriebilleder?

For mobilen rækker jo ikke langt, når det, man virkelig har brug for, er et superzoomkamera. Panasonic har to nye, der er klar i god tid før påskeferien. Lumix FZ1000 II med 16x zoom og det mere kompakte TZ95 med hele 30x zoom.

(Foto: Panasonic)

Det store FZ1000 II har den samme 25-400 mm f/2.8-4.0 zoom, som vi kender fra testen af FZ1000 i 2014.

Bag zoomen sidder en 1 tommes 20 megapixel CMOS billedsensor, og objektivet har femaksers hybrid billedstabilisering.

Det har også fået bedre ergonomi med programmérbare knapper på siden, lavenergi-Bluetooth, sort-hvid-indstillingen L. Monochrome D og USB-opladning.

(Foto: Panasonic)

FZ1000 II har også vridbar touch-skærm med 1,25 megapixel opløsning, elektronisk OLED-søger og en skudtakt på op til 12 billeder i sekundet. Selvfølgelig har det 4K-video, QFHD (3840 x 2160) i 30/25/24p, 4K-foto, Post Focus og Focus Stacking, og det kan sætte flere billeder kan sammen til en såkaldt “stromotion”-effekt.

(Foto: Panasonic)

Lumix TZ95

Det meget mere kompakte TZ95 erstatter det lige så kompakte TZ90, som vi testede i 2017. Her får man en mindre 1/2,3 tommers CMOS-billedsensor med 20,3 megapixel og 30x zoom på 24-720 mm med lysstyrke f/3.3-6.4 samt billedstabilisering.

annonce
(Foto: Panasonic)

Den elektroniske søger har en meget bedre opløsning på 2,33 megapixel, og den 7,6 cm store touch-skærm har 1 megapixel opløsning. Skærmen kan vippes 180 grader.

annonce
(Foto: Panasonic)

Lumix TZ95 har også lavenergi-Bluetooth, Wi-Fi, 4K-foto og GPS-tagging. Desuden har det en funktion kaldet “auto-markering”, som hjælper dig med at vælge det bedste billedudsnit, og ligesom FZ1000 II kan det sætte flere billeder sammen til en stromotion-effekt.

Lumix FZ1000 II er i butikkerne i slutningen af marts til ca.7.500 kroner, mens TZ95 er i butikkerne i slutningen af april til 3.900 kroner.

(Foto: Panasonic)

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne - med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Droneflyvning bliver ikke meget lettere eller sjovere end dette.

Dette Leica-kamera mangler noget

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Superlet Hasselblad-objektiv

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Nu lukker butikkerne

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.