annonse
annonse
annonse

CES 2019: Gaming fra Audio Note

Audio Note UK samarbejder med pc-udstyrsproducenten EVGA om et gaming-lydkort med high-end-ambitioner.

Gaming kræver hardware i den tungeste klasse, det ved enhver. Men alt imens spillere bruger tusindvis af kroner på lynhurtige grafikkort, bliver lyden oftest overladt til bundkortets indbyggede lydchip eller til den USB-dongle, der fulgte med i kassen sammen med hovedsættet.

Nu ser det imidlertid ud til, at lyden kommer i fokus.

På CES-messen i Las Vegas kunne man møde Peter Qvortrup fra engelske Audio Note. Og han var vel at mærke ikke kommet der for at vise sit high-end-udstyr frem på Hotel Venetian, hvor hi-fi-producenterne normalt holder til. Han var derimod kommet der for at præsentere det første stykke gaming-udstyr med Audio Notes navnetræk på. Kortet er lavet af amerikanske EVGA, som især er kendt for sine grafikkort til gaming.

EVGA Nu Audio, som kortet hedder, er et lydkort i den solide ende af skalaen. Al elektronikken er gemt under et metalskjold, der skal isolere den fra de støjende omgivelser inde i pc’en. På EVGAs hjemmeside kan man desuden læse, at printbanerne er sølv- og guldbelagte, og at analog- og digitalsiden har separat stel. Digitalsiden ser ud til at være på niveau med den analoge, med en opløsning på op til 32-bit / 384kHz.

Brtitiske Audio Note har leveret “audio grade” modstande og kondensatorer til lyskortet. Foto: EVGA

Der, hvor Audio Note kommer ind billedet, er som leverandør af “audio grade” modstande og kondensatorer. Firmaet udvikler selv sine modstande og kondensatorer. Noget, man kan læse mere om her. Men det ser ikke ud til, at det lykkedes at finde plads til nogen trioderør på lydkortet i denne omgang. Dog understreges det, at operationsforstærkeren, der står for forstærkning af audiosignalet efter konverteriung, kan udskiftes af brugeren.

På bagsiden af kortet finder man stereoudgange med forgyldte RCA-bøsninger, en fuldvoksen 6,3 mm hovedtelefonudgang, samt stereo-minijackindgange til mikrofon og line. Der er også en optisk digitaludgang.

Ud over gamere med gyldne ører forestiller EVGA sig, at Nu Audio kan bruges i lydstudier.

Pris og tilgængelighed:

EVGA Nu Audio er tilgængeligt fra midten af januar. Prisen bliver USD 250, så vi regner med en dansk pris i omegnen af 2.000 kroner.

Peter Qvortrup med en af firmaets tantal/sølvmodstande, som det tog 15 år at udvikle. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Gaming kræver hardware i den tungeste klasse, det ved enhver. Men alt imens spillere bruger tusindvis af kroner på lynhurtige grafikkort, bliver lyden oftest overladt til bundkortets indbyggede lydchip eller til den USB-dongle, der fulgte med i kassen sammen med hovedsættet. Nu ser det imidlertid ud til, at lyden kommer i fokus. På CES-messen i Las Vegas kunne man møde Peter Qvortrup fra engelske Audio Note. Og han var vel at mærke ikke kommet der for at vise sit high-end-udstyr frem på Hotel Venetian, hvor hi-fi-producenterne normalt holder til. Han var derimod kommet der for at præsentere det første stykke gaming-udstyr med Audio Notes navnetræk på. Kortet er lavet af amerikanske EVGA, som især er kendt for sine grafikkort til gaming. EVGA Nu Audio, som kortet hedder, er et lydkort i den solide ende af skalaen. Al elektronikken er gemt under et metalskjold, der skal isolere den fra de støjende omgivelser inde i pc'en. På EVGAs hjemmeside kan man desuden læse, at printbanerne er sølv- og guldbelagte, og at analog- og digitalsiden har separat stel. Digitalsiden ser ud til at være på niveau med den analoge, med en opløsning på op til 32-bit / 384kHz. [caption id="attachment_91655" align="alignnone" width="1530"] Brtitiske Audio Note har leveret "audio grade" modstande og kondensatorer til lyskortet. Foto: EVGA[/caption] Der, hvor Audio Note kommer ind billedet, er som leverandør af "audio grade" modstande og kondensatorer. Firmaet udvikler selv sine modstande og kondensatorer. Noget, man kan læse mere om her. Men det ser ikke ud til, at det lykkedes at finde plads til nogen trioderør på lydkortet i denne omgang. Dog understreges det, at operationsforstærkeren, der står for forstærkning af audiosignalet efter konverteriung, kan udskiftes af brugeren. På bagsiden af kortet finder man stereoudgange med forgyldte RCA-bøsninger, en fuldvoksen 6,3 mm hovedtelefonudgang, samt stereo-minijackindgange til mikrofon og line. Der er også en optisk digitaludgang. Ud over gamere med gyldne ører forestiller EVGA sig, at Nu Audio kan bruges i lydstudier.

Pris og tilgængelighed:

EVGA Nu Audio er tilgængeligt fra midten af januar. Prisen bliver USD 250, så vi regner med en dansk pris i omegnen af 2.000 kroner. [caption id="attachment_79815" align="alignnone" width="3632"] Peter Qvortrup med en af firmaets tantal/sølvmodstande, som det tog 15 år at udvikle. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B[/caption]  
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-