Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2019: Gaming fra Audio Note

Audio Note UK samarbejder med pc-udstyrsproducenten EVGA om et gaming-lydkort med high-end-ambitioner.

Skrevet af / 11/01/2019 - 09:57
CES 2019: Gaming fra Audio Note

Gaming kræver hardware i den tungeste klasse, det ved enhver. Men alt imens spillere bruger tusindvis af kroner på lynhurtige grafikkort, bliver lyden oftest overladt til bundkortets indbyggede lydchip eller til den USB-dongle, der fulgte med i kassen sammen med hovedsættet.

Nu ser det imidlertid ud til, at lyden kommer i fokus.

På CES-messen i Las Vegas kunne man møde Peter Qvortrup fra engelske Audio Note. Og han var vel at mærke ikke kommet der for at vise sit high-end-udstyr frem på Hotel Venetian, hvor hi-fi-producenterne normalt holder til. Han var derimod kommet der for at præsentere det første stykke gaming-udstyr med Audio Notes navnetræk på. Kortet er lavet af amerikanske EVGA, som især er kendt for sine grafikkort til gaming.

EVGA Nu Audio, som kortet hedder, er et lydkort i den solide ende af skalaen. Al elektronikken er gemt under et metalskjold, der skal isolere den fra de støjende omgivelser inde i pc’en. På EVGAs hjemmeside kan man desuden læse, at printbanerne er sølv- og guldbelagte, og at analog- og digitalsiden har separat stel. Digitalsiden ser ud til at være på niveau med den analoge, med en opløsning på op til 32-bit / 384kHz.

Brtitiske Audio Note har leveret “audio grade” modstande og kondensatorer til lyskortet. Foto: EVGA

Der, hvor Audio Note kommer ind billedet, er som leverandør af “audio grade” modstande og kondensatorer. Firmaet udvikler selv sine modstande og kondensatorer. Noget, man kan læse mere om her. Men det ser ikke ud til, at det lykkedes at finde plads til nogen trioderør på lydkortet i denne omgang. Dog understreges det, at operationsforstærkeren, der står for forstærkning af audiosignalet efter konverteriung, kan udskiftes af brugeren.

På bagsiden af kortet finder man stereoudgange med forgyldte RCA-bøsninger, en fuldvoksen 6,3 mm hovedtelefonudgang, samt stereo-minijackindgange til mikrofon og line. Der er også en optisk digitaludgang.

Ud over gamere med gyldne ører forestiller EVGA sig, at Nu Audio kan bruges i lydstudier.

Pris og tilgængelighed:

EVGA Nu Audio er tilgængeligt fra midten af januar. Prisen bliver USD 250, så vi regner med en dansk pris i omegnen af 2.000 kroner.

Peter Qvortrup med en af firmaets tantal/sølvmodstande, som det tog 15 år at udvikle. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Lyd & Billede
Scroll to Top