CES 2019: Hey Google

Med Google Assistant Connect vil søgemaskinegiganten styre hele dit smarte hjem.

Årets CES-messe i Las Vegas er ved at være forbi. Men for de mange deltagere, der nu er ved at rejse hjem, vil ordene “Hey Google” – kommandoen man bruger til at “vække” den stemmestyrede digitale assistant Google Assistant på sin smarte højttaler eller smartphone – nok blive hængende på nethinden et stykke tid endnu.

Søgemaskinegiganten var nemlig her og der og alle vegne på CES 2019.

“Hey Google” var alle vegne på CES 2019. Foto: 9to5Google

“Hey Google” stod der med kæmpestore bogstaver henover hovedindgangen til Las Vegas Convention Center. Den lille monorail, der kører gæster fra nogle af byens mange hoteller til messeområdet, blev omdannet til ét stort bevægeligt “Hey Google”-reklameskilt, og på selve messen kunne man nærmest ikke være i fred for de mange hvidklædte “Google Assistants” som med “Hey Google”-budskabet strategisk placeret på hatte og jakker viste messedeltagerne, hvordan Google Assistant fungerer sammen med andre produkter.

Tager kampen op mod Amazon Alexa

På det amerikanske marked har stemmestyrede, digitale assistenter langt mere vind i sejlene end i Danmark, hvor produkter med disse funktioner først nu er ved at blive tilgængelige på dansk. Som f.eks. højttalerne Google Home og Google Home Mini med Google Assistant, mens vi endnu venter tålmodigt på en dansksproget udgave af Amazon Alexa.

Men hvor Google Assistant har fået et forspring i Danmark, er Amazon Alexa stadig langt den største spiller i USA, hvor de digitale assistenter indbygget i højttalere og en lang række andre produkter som nævnt er langt mere udbredte – og bruges i det daglige af et stort antal amerikanske forbrugere.

Google Home og Google Home Mini. Foto: Google

Dét er noget af forklaringen bag Googles massive tilstedeværelse på CES 2019, hvor firmaets messestand med 1.672 kvm. var hele tre gange større end på CES 2018.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

En anden del af forklaringen er det massive antal nye produkter og tjenester, som Google lancerede på årets første store elektronikmesse.

Et komplet overblik præsenterer Google selv på deres blog, men som de vigtigste eksempler kan vi bl.a. nævne:

Google Assistant Connect

Nu skal det være nemt for andre firmaer at indbygge Google Assistant ind i deres produkter. Ved hjælp af Google Assistant Connect kan tredjepartsleverandører således tilbyde fuld eller begrænset Google Assistant-funktionalitet uden at indbygge særskilt hardware såsom mikrofoner, processorkraft, etc.

I stedet kobles produktet op på en anden enhed, f.eks. en Google Home-højttaler, som allerede har fuld Google Assistant-integration, herunder al nødvendig hardware og forbindelse til skyen.

På deres blog nævner Google som eksempel et e-ink display, der viser vejrudsigter, din kalender eller andet Google-indhold. Skærmen er forbundet til en smart højttaler, som tager det tunge slæb. Et andet eksempel på dette er Lenovos nye Smart Clock, som vi omtaler her.

På den måde vil Google åbne op for at få Google Assistant udbredt til et langt større antal enheder, mens centrale, intelligente produkter med fuld Google Assistant-funktionalitet bliver til selve kernen i det smarte hjem.

Amazon lancerede en tilsvarende løsning, Alexa Connect Kit, sidste år i september.

Lenovo Smart Clock med Google Assistant. Foto: Lenovo

Google Assistant til Sonos

Sonos er måske det mest populære multirums-lydsystem på markedet, og på CES 2019 annoncerede Google, at Google Assistant langt om længe kommer til Sonos’ økosystem. I første omgang i form af nye Sonos One og Sonos Beam-højttalere, mens tidligere højttalermodeller også vil blive opdateret til at fungere med Assistant på et senere tidspunkt.

Med Google Assistant vil du kunne styre afspilning af musik med stemmen – uden brug af app’en på din mobiltelefon.

I løbet af 2019 kommer producenter af smart-tv’er såsom Hisense, JVC, Philips, Samsung og Sony også med modeller med indbygget Google Assistant.

Google Assistant til Google Maps

Google I/O i 2018 lovede søgemaskinegiganten, at Google Assistant snart ville blive integreret med Google Maps, og det løfte er nu ved at blive indfriet.

Nu er løsningen endelig klar, fortalte Google på CES, og den kommer til at virke både på iOS og Android. Dog med klart flere funktioner i Android-versionen.

Fremover vil man kunne navigere ved hjælp af Google Maps via stemmestyring, og man vil også kunne svare på tekstbeskeder, afspille musik og redigere sin rute ved hjælp af stemmen.

I Android-versionen er Google Maps integreret med forskellige beskedtjenester (herunder SMS, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts, Viber og Telegram), så man f.eks. kan sende sin forventede ankomsttid til venner og familie direkte fra Google Maps via stemmestyring.

Vi forventer at teste mange af de nye Google-løsninger i de kommende måneder. Stay tuned!

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Årets CES-messe i Las Vegas er ved at være forbi. Men for de mange deltagere, der nu er ved at rejse hjem, vil ordene “Hey Google” - kommandoen man bruger til at "vække" den stemmestyrede digitale assistant Google Assistant på sin smarte højttaler eller smartphone - nok blive hængende på nethinden et stykke tid endnu.Søgemaskinegiganten var nemlig her og der og alle vegne på CES 2019.[caption id="attachment_91658" align="alignnone" width="850"] "Hey Google" var alle vegne på CES 2019. Foto: 9to5Google[/caption]"Hey Google" stod der med kæmpestore bogstaver henover hovedindgangen til Las Vegas Convention Center. Den lille monorail, der kører gæster fra nogle af byens mange hoteller til messeområdet, blev omdannet til ét stort bevægeligt "Hey Google"-reklameskilt, og på selve messen kunne man nærmest ikke være i fred for de mange hvidklædte "Google Assistants" som med "Hey Google"-budskabet strategisk placeret på hatte og jakker viste messedeltagerne, hvordan Google Assistant fungerer sammen med andre produkter.

Tager kampen op mod Amazon Alexa

På det amerikanske marked har stemmestyrede, digitale assistenter langt mere vind i sejlene end i Danmark, hvor produkter med disse funktioner først nu er ved at blive tilgængelige på dansk. Som f.eks. højttalerne Google Home og Google Home Mini med Google Assistant, mens vi endnu venter tålmodigt på en dansksproget udgave af Amazon Alexa.Men hvor Google Assistant har fået et forspring i Danmark, er Amazon Alexa stadig langt den største spiller i USA, hvor de digitale assistenter indbygget i højttalere og en lang række andre produkter som nævnt er langt mere udbredte - og bruges i det daglige af et stort antal amerikanske forbrugere.[caption id="attachment_86550" align="alignnone" width="850"] Google Home og Google Home Mini. Foto: Google[/caption]Dét er noget af forklaringen bag Googles massive tilstedeværelse på CES 2019, hvor firmaets messestand med 1.672 kvm. var hele tre gange større end på CES 2018.En anden del af forklaringen er det massive antal nye produkter og tjenester, som Google lancerede på årets første store elektronikmesse.Et komplet overblik præsenterer Google selv på deres blog, men som de vigtigste eksempler kan vi bl.a. nævne:

Google Assistant Connect

Nu skal det være nemt for andre firmaer at indbygge Google Assistant ind i deres produkter. Ved hjælp af Google Assistant Connect kan tredjepartsleverandører således tilbyde fuld eller begrænset Google Assistant-funktionalitet uden at indbygge særskilt hardware såsom mikrofoner, processorkraft, etc.I stedet kobles produktet op på en anden enhed, f.eks. en Google Home-højttaler, som allerede har fuld Google Assistant-integration, herunder al nødvendig hardware og forbindelse til skyen.På deres blog nævner Google som eksempel et e-ink display, der viser vejrudsigter, din kalender eller andet Google-indhold. Skærmen er forbundet til en smart højttaler, som tager det tunge slæb. Et andet eksempel på dette er Lenovos nye Smart Clock, som vi omtaler her.På den måde vil Google åbne op for at få Google Assistant udbredt til et langt større antal enheder, mens centrale, intelligente produkter med fuld Google Assistant-funktionalitet bliver til selve kernen i det smarte hjem.Amazon lancerede en tilsvarende løsning, Alexa Connect Kit, sidste år i september.[caption id="attachment_91660" align="alignnone" width="850"] Lenovo Smart Clock med Google Assistant. Foto: Lenovo[/caption]

Google Assistant til Sonos

Sonos er måske det mest populære multirums-lydsystem på markedet, og på CES 2019 annoncerede Google, at Google Assistant langt om længe kommer til Sonos' økosystem. I første omgang i form af nye Sonos One og Sonos Beam-højttalere, mens tidligere højttalermodeller også vil blive opdateret til at fungere med Assistant på et senere tidspunkt.Med Google Assistant vil du kunne styre afspilning af musik med stemmen - uden brug af app'en på din mobiltelefon.I løbet af 2019 kommer producenter af smart-tv'er såsom Hisense, JVC, Philips, Samsung og Sony også med modeller med indbygget Google Assistant.

Google Assistant til Google Maps

Google I/O i 2018 lovede søgemaskinegiganten, at Google Assistant snart ville blive integreret med Google Maps, og det løfte er nu ved at blive indfriet.Nu er løsningen endelig klar, fortalte Google på CES, og den kommer til at virke både på iOS og Android. Dog med klart flere funktioner i Android-versionen.Fremover vil man kunne navigere ved hjælp af Google Maps via stemmestyring, og man vil også kunne svare på tekstbeskeder, afspille musik og redigere sin rute ved hjælp af stemmen.I Android-versionen er Google Maps integreret med forskellige beskedtjenester (herunder SMS, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts, Viber og Telegram), så man f.eks. kan sende sin forventede ankomsttid til venner og familie direkte fra Google Maps via stemmestyring.Vi forventer at teste mange af de nye Google-løsninger i de kommende måneder. Stay tuned!
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Gruppetest
Seks kompakthøjttalere

Vanvittig lyd på lidt plads

Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

Duel
Gaming laptops

Ny sherif i byen

De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater beslutter sig for at røve en sydamerikansk narkobaron. Det går helt ikke helt efter planen.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.

Test
IKEA TRÅDFRI Sæt med udtag

Tænd og sluk med mere

Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt

Smart pære for nybegyndere

IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt er nemt at komme i gang med. Men er ikke særlig smart på egen hånd.