annonce

Nyhed:
CES 2019: Verdens (måske) tyndeste skærmramme fra Asus

Med to nye supertynde ultrabooks i ZenBook-serien gør Asus klar til det nye år.

(Foto: Asus)

På CES-messen har taiwanesiske Asus netop løftet sløret for to ultrabooks på henholdsvis 13,9″ og 14″ – navngivet ZenBook S13 UX392 og ZenBook 14 UX431. Og af de to er det helt afgjort ZenBook S13, der er den mest opsigtsvækkende nyhed!

Hvis man ser stort på firmaets egne rosende ord, som omtaler ZenBook S13 som en “sand kombination af skønhed og styrke”, så er det alligevel oprigtigt imponerende, at Asus ved hjælp af en ultratynd skærmramme har haft held med at få indbygget en skærm på 13,9″ i en krop, der egentlig er beregnet til en skærmstørrelse på 13,3″.

Asus blærer sig da også med, at computerens 97% “screen-to-body ratio” er en ny verdensrekord, og selvom vi ikke umiddelbart kan hverken be- eller afkræfte dette, så er det unægteligt imponerende. Fakta er, at ZenBook S13 vil få et skærmareal, der er omtrent 10% større end på tilsvarende 13″-ultrabærbare til trods for, at maskinen blot vejer 1,1 kg og i alt måler 316 x 195 x 12,9 mm, hvilket eksempelvis er både tyndere og smallere end Apples MacBook Air 2018 med 13,3″ skærm, som vi testede lige før jul.

Asus ZenBook S13 UX392. Foto: Asus

Konfiguration fra en helt anden vægtklasse

Sit slanke ydre til trods bliver Asus ZenBook S13 ikke nogen letvægter. På en eller anden måde har Asus nemlig klaret, at få presset et Nvidia GeForce MX150 grafikkort ind på den begrænsede plads. Så at tage sig et slag Fortnite eller Minecraft på farten bliver altså ikke noget problem.

Samtidig drives hele herligheden af Windows 10 samt af Intels nyeste 8. generation Core i7 eller i5 quad-core processor, og den ultrabærbare bliver udstyret med 1 TB SSD lager og 16 GB RAM. Et batteri på 50Wh sørger i følge Asus for en batteritid på op til 15 timer.

Der er heller ikke sparet på forbindelserne til omverden. Mens mange andre tynde ultrabærbare kun byder på USB-C kommer ZenBook S13 både med 2 x USB-C og med en standard USB 3.1 Type A-port. Dertil kommer et 3,5-mm jackstik og en port til microSD-kort.

Prisen kender vi ikke endnu, men mon ikke den kommer til at læne sig op ad prisen på den nuværende model i serien, ZenBook S, som pt. koster knap 11.000 kroner? Til gengæld ved vi, at Asus forventer at lancere modellen i de danske butikker i løbet af foråret.

annonce

Asus ZenBook 14 UX431

Den anden ZenBook-nyhed fra Asus på CES-messen, ZenBook 14 UX431, bliver formentlig lidt billigere, hvis den ellers læner sig op ad den nuværende model, ZenBook 14 UX433, som vi regner med at teste i løbet af januar måned.

annonce

ZenBook 14 UX431 kommer med 14″ skærm, op til 8. generation Intel Core i7 processor, op til GeForce MX150 GPU, op til 16 GB RAM og op til 1 TB SSD lager. Ligesom ZenBook S13 har den USB-C, USB 3.1 Type A og tilmed en god, gammeldags USB 2.0-port. Den vejer knap 1,45 kg og som noget specielt kommer ZenBook 14 med et numerisk tastatur, som efter behov lyser op på touchpad’en under tastaturet.

Asus regner med at ZenBook 14 UX431 rammer de danske butikker i årets første kvartal.

Asus ZenBook 14 UX431 med numerisk tastatur på touchpad’en. Foto: Asus

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.

Creative vender tilbage til rødderne - med et lydkort til konsoller

Første lydkort specielt til Playstation 4 og Nintendo Switch.

Dette Leica-kamera mangler noget

En helt nyt billedsensor skal give meget bedre detaljer i sort-hvid.

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Superlet Hasselblad-objektiv

Hasselblad siger, at den er verdens mindste og letteste af sin slags.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.