Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Endelig en ny Mac Mini

Apples miniput hedder det samme, men er meget sejere end før.

Skrevet af / 01/11/2018 - 10:41
Endelig en ny Mac Mini

Nogle gange er det ikke let at forstå, hvad Apple tænker. Den forrige udgave af Mac Mini blev lanceret i oktober 2014. I de fire år, der er gået, har vi undret os over fraværet af opdateringer til Apples mindste og billigste Mac.

Nu er Mac Mini tilbage, i stealth-grå, og den er blevet langt sejere end forventet.

(Foto: Apple)

Teknisk set har den taget et stort skridt i retning af professionel brug, med fire- eller sekskernet 8. generations Intel Core-processor, op til 64 gigabyte hukommelse (2666 MHz DDR4), SSD-lager på op til 2 terabyte og fire hurtige Thunderbolt 3-indgange.

Det kan godt være, at den er lille, men den er ikke spor ynkelig!

Starter under 7.000 kroner

Den allersejeste udgave kommer med en hexa-core 3,2 GHz i7-processor, 64 gigabyte hukommelse og 2 terabyte SSD, og kan udstyres med 10 gigabyte Ethernet-tilslutning. Apple hævder, at den er op til fem gange hurtigere end den foregående generation med 3 GHz dual-core i7-processor.

Basisversionen er med quad-core 3,6 GHz i3-processor, 128 gigabyte SSD-lager og 8 gigabyte ram, og starter på 6.900 kroner.

Til sammenligning koster den allersejeste Mac Mini 36.000 kroner.

(Foto: Apple)

Mac Mini er udstyret med Apples T2-processor, som skal give bedre sikkerhed gennem bedre kryptering.

Det grå kabinet er lavet af genanvendt aluminium.

Mac Mini kan køre to 4K- eller én 5K-skærm og har desuden fire Thunderbolt 3/USB C-porte, HDMI 2.0 ud, 3,5 mm hovedtelefonudgang, to USB-A-porte og Gigabit Ethernet-tilslutning. Som kan opgraderes til 10 gigabit.

Flere eksemplarer af maskinen kan også stackes og kobles sammen til krævende opgaver, såsom server-farm eller at køre præsentationer på flere skærme.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top