Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Få ejer smart-hjem-gadgets

Mange er interesseret i det smarte hjem, men kun 11 procent ejer faktisk et relateret produkt, viser en dugfrisk undersøgelse.

Skrevet af / 05/09/2019 - 20:08
IFA 2019: Få ejer smart-hjem-gadgets

På IFA-messen i Berlin er en række producenter af smart-hjem-produkter samlet under navnet Smart Home League. Det omfatter bl.a. Amazon, Google, Philips Hue, Ring, Yale, Tado og Ecovacs. Det sker på baggrund af en ny forbrugerundersøgelse om holdninger til og vaner i forbindelse med det smarte hjem. De vil også gerne tale om, hvad de ser ude i fremtiden, og håber, at flere får mod på at komme i gang.

Undersøgelsen viser nemlig, at selv om 63 procent af europæerne er positive over for det smarte hjem, er det kun 11 procent, der faktisk har et eller flere smart-produkter derhjemme. Oveni dette kommer ganske vist 17,5 procent, der har en smart-højttaler, men det efterlader stadig 71,4 procent helt uden.

Robotstøvsugere og smarte termostater er faktisk mere populære end smart-lys.

Når det gælder planer, er det derimod mere jævnt fordelt. Godt og vel en tredjedel, 36,7 procent, har planer om at købe et smart-hjem-produkt, 32,8 procent er usikre, og 30,5 procent har ingen planer om det.

Ifølge undersøgelsen ser det ud til, at markedet for smart-højttalere hurtigt er blevet mættet.

Noget af det, der er behov for, er at produkterne bliver lettere at bruge. Kun 39,7 procent synes, at det er okay at styre alt fra mobilen. 27,8 procent vil helst have stemmestyring, mens 32,5 procent foretrækker en kombination af apps og stemmestyring.

Ikke kun komfort og sikkerhed ligger bag interessen for smart-hjem.

Gruppen talte om, at det skal gøres mere indlysende, hvorfor man skulle ønske at automatisere hjemmet, uden at tale om teknologi og produkter. Gennem konkrete fordele, f.eks. muligheden for at spare penge på opvarmning, øges interessen forhåbentlig.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

0
Lyd & Billede
Scroll to Top