annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede

IFA 2019: Få ejer smart-hjem-gadgets

Mange er interesseret i det smarte hjem, men kun 11 procent ejer faktisk et relateret produkt, viser en dugfrisk undersøgelse.

På IFA-messen i Berlin er en række producenter af smart-hjem-produkter samlet under navnet Smart Home League. Det omfatter bl.a. Amazon, Google, Philips Hue, Ring, Yale, Tado og Ecovacs. Det sker på baggrund af en ny forbrugerundersøgelse om holdninger til og vaner i forbindelse med det smarte hjem. De vil også gerne tale om, hvad de ser ude i fremtiden, og håber, at flere får mod på at komme i gang.

Undersøgelsen viser nemlig, at selv om 63 procent af europæerne er positive over for det smarte hjem, er det kun 11 procent, der faktisk har et eller flere smart-produkter derhjemme. Oveni dette kommer ganske vist 17,5 procent, der har en smart-højttaler, men det efterlader stadig 71,4 procent helt uden.

Robotstøvsugere og smarte termostater er faktisk mere populære end smart-lys.

Når det gælder planer, er det derimod mere jævnt fordelt. Godt og vel en tredjedel, 36,7 procent, har planer om at købe et smart-hjem-produkt, 32,8 procent er usikre, og 30,5 procent har ingen planer om det.

Ifølge undersøgelsen ser det ud til, at markedet for smart-højttalere hurtigt er blevet mættet.

Noget af det, der er behov for, er at produkterne bliver lettere at bruge. Kun 39,7 procent synes, at det er okay at styre alt fra mobilen. 27,8 procent vil helst have stemmestyring, mens 32,5 procent foretrækker en kombination af apps og stemmestyring.

Ikke kun komfort og sikkerhed ligger bag interessen for smart-hjem.

Gruppen talte om, at det skal gøres mere indlysende, hvorfor man skulle ønske at automatisere hjemmet, uden at tale om teknologi og produkter. Gennem konkrete fordele, f.eks. muligheden for at spare penge på opvarmning, øges interessen forhåbentlig.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
Lenovo Smart Display

Lenovo Smart Display

Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

Tilføj som favorit
Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

Tilføj som favorit
Apple iPod touch (7. generation)

Apple iPod touch (7. generation)

Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Tilføj som favorit
Arlo Go

Arlo Go

Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

Tilføj som favorit
HP Spectre Folio

HP Spectre Folio

HP Spectre Folio er lige så sexet som George Clooney. Men hvor udseende og design er i top, skorter det lidt på saft og kraft.

Tilføj som favorit
Jonathan Ive forlader Apple

Jonathan Ive forlader Apple

Apples designchef, en af firmaets absolutte nøglemedarbejdere, forlader virksomheden til næste år.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu