annonse
annonse
annonse

MWC 2019: Efterfølger til populær Huawei-bærbar kommer måske ikke til Danmark

Huawei MateBook X Pro er kommet i en ny version. Men den populære og anmelderroste bærbare er endnu ikke på vej til de danske butikker. Vi må nøjes med MateBook 13.

Der blevet ikke sparet på superlativerne, da Richard Yu fra den store scene ved Huaweis pressekonference på Mobile World Congress lancerede efterfølgeren til sidste års anmelderroste ultrabærbare, Huawei MateBook X Pro.

Den nye MateBook X Pro er blevet opgraderet på en række punkter. F.eks. kommer den nu med 8. generation Intel Core i7 8565U-processor, GeForce MX250 GPU, 2 x Thunderbolt 3-porte og hele fire indbyggede højttalere.

Men selvom forgængeren fra sidste år var endog meget populær, er det endnu uklart, om den kommer i de danske butikker, fortæller marketingchef for Huawei i Danmark, Marie Dam Feldborg. Det bliver bl.a. besluttet efter Mobile World Congress, når de danske kæder og teleoperatører har haft tid til at beslutte, om de vil tage den nye ultrabærbare ind i sortimentet, fortæller hun.

Det samme gælder for den 14” MateBook-model, som Huawei også præsenterede på pressemødet.

Huawei MateBook 13. Foto: Huawei

MateBook 13 kommer helt sikkert

Sikkert og vist er det dog, at den mindste model fra lanceringen i Barcelona, Huawei MateBook 13, rammer det danske marked inden længe. Helt præcist vil den nye bærbare kunne købes i Elgiganten til mellem 6.999 og 9.999 kroner afhængig af konfiguration.

MateBook 13 har ikke overraskende 13” skærm med 2.160 x 1.440 pixels opløsning og et lidt atypisk skærmformat på 3:2, hvilket den i øvrigt har til fælles med MateBook X Pro. I de to billigst versioner har skærmen ikke touch-funktionalitet. Det er reserveret til den dyreste model.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Vægten er på 1,28 kg, og den kommer enten med 8. generation Intel Core i5-8265U- eller Intel Core i7-8565U-processor. Sidstnævnte er den samme, som sidder i MateBook X Pro, mens MateBook 13 til gengæld må nøjes med GeForce MX 150 GPU.

Alle versioner af MateBook 13 får 8 GB RAM, mens lagerpladsen enten er på 256 GB eller 512 GB. Der er desuden blevet plads til indbygget fingeraftrykslæser og 2 x USB-C.

MateBook 13 har to USB-C porte. Én på venstre side … (Foto: Huawei)

OneHop

Alle de nye MateBook-modeller – altså både MateBook 13 samt de to modeller, som muligvis slet ikke kommer til Danmark – er udstyret på Huaweis egen fildelingssystem, kaldet OneHop, som gør det nemt at dele videoer, billeder og dokumenter mellem sin mobil og den bærbare.

Systemet minder om Apples AirDrop og virker ved hjælp af NFC. Når MateBook har fundet mobilen, overføres filer lynhurtigt til computeren med op til 30 MB/s.

… og en på højre side. (Foto: Huawei)

Pris og tilgængelighed

Der kommer tre Matebook 13 modeller til Danmark, og de kan købes i Elgiganten:

– Processor: i5 8 + 256 non-touch i farven ‘Space Grey’. Pris: 6.999 kroner
– Processor: i5 8 + 256 MX 150 non-touch i farven ‘Space Grey’. Pris: 7.999 kroner
– Processor: i7 8 + 512 MX150 touch i farven ‘Space Grey’. Pris: 9.999 kroner

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Der blevet ikke sparet på superlativerne, da Richard Yu fra den store scene ved Huaweis pressekonference på Mobile World Congress lancerede efterfølgeren til sidste års anmelderroste ultrabærbare, Huawei MateBook X Pro.Den nye MateBook X Pro er blevet opgraderet på en række punkter. F.eks. kommer den nu med 8. generation Intel Core i7 8565U-processor, GeForce MX250 GPU, 2 x Thunderbolt 3-porte og hele fire indbyggede højttalere.Men selvom forgængeren fra sidste år var endog meget populær, er det endnu uklart, om den kommer i de danske butikker, fortæller marketingchef for Huawei i Danmark, Marie Dam Feldborg. Det bliver bl.a. besluttet efter Mobile World Congress, når de danske kæder og teleoperatører har haft tid til at beslutte, om de vil tage den nye ultrabærbare ind i sortimentet, fortæller hun.Det samme gælder for den 14” MateBook-model, som Huawei også præsenterede på pressemødet.[caption id="attachment_93546" align="alignnone" width="989"] Huawei MateBook 13. Foto: Huawei[/caption]

MateBook 13 kommer helt sikkert

Sikkert og vist er det dog, at den mindste model fra lanceringen i Barcelona, Huawei MateBook 13, rammer det danske marked inden længe. Helt præcist vil den nye bærbare kunne købes i Elgiganten til mellem 6.999 og 9.999 kroner afhængig af konfiguration.MateBook 13 har ikke overraskende 13” skærm med 2.160 x 1.440 pixels opløsning og et lidt atypisk skærmformat på 3:2, hvilket den i øvrigt har til fælles med MateBook X Pro. I de to billigst versioner har skærmen ikke touch-funktionalitet. Det er reserveret til den dyreste model.Vægten er på 1,28 kg, og den kommer enten med 8. generation Intel Core i5-8265U- eller Intel Core i7-8565U-processor. Sidstnævnte er den samme, som sidder i MateBook X Pro, mens MateBook 13 til gengæld må nøjes med GeForce MX 150 GPU.Alle versioner af MateBook 13 får 8 GB RAM, mens lagerpladsen enten er på 256 GB eller 512 GB. Der er desuden blevet plads til indbygget fingeraftrykslæser og 2 x USB-C.[caption id="attachment_93547" align="alignnone" width="989"] MateBook 13 har to USB-C porte. Én på venstre side ... (Foto: Huawei)[/caption]

OneHop

Alle de nye MateBook-modeller - altså både MateBook 13 samt de to modeller, som muligvis slet ikke kommer til Danmark - er udstyret på Huaweis egen fildelingssystem, kaldet OneHop, som gør det nemt at dele videoer, billeder og dokumenter mellem sin mobil og den bærbare.Systemet minder om Apples AirDrop og virker ved hjælp af NFC. Når MateBook har fundet mobilen, overføres filer lynhurtigt til computeren med op til 30 MB/s.[caption id="attachment_93548" align="alignnone" width="989"] ... og en på højre side. (Foto: Huawei)[/caption]

Pris og tilgængelighed

Der kommer tre Matebook 13 modeller til Danmark, og de kan købes i Elgiganten:- Processor: i5 8 + 256 non-touch i farven 'Space Grey'. Pris: 6.999 kroner - Processor: i5 8 + 256 MX 150 non-touch i farven 'Space Grey'. Pris: 7.999 kroner - Processor: i7 8 + 512 MX150 touch i farven 'Space Grey'. Pris: 9.999 kroner
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

annonse
Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×