Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Slut med ubegrænset plads på OneDrive

Enkelte brugere havde den frækhed at tage Microsoft på ordet.

Skrevet af / 13/11/2015 - 15:14
Slut med ubegrænset plads på OneDrive

Et af pluspunkterne for Onedrive i vores test af cloudtjenester var den generøse lagerplads, som Microsoft tilbød. Og pladsen på 1 TB pr. bruger blev endda senere udvidet til ubegrænset plads ved samtidig tilmelding til Office 365. Men det er slut nu.

I et blogindlæg siger Microsoft, at et par brugere tog det lidt for bogstaveligt. De uploadede hele filmsamlingen til skyen, og kunne forbruge op 75 terabyte hver. Det er 14.000 gange mere end den gennemsnitlige bruger.

Derfor indføres nu et loft på, hvor meget du kan gemme. Hvad der før var ubegrænset plads, bliver nu maksimalt 1 TB. Og 100 GB og 200 GB-planerne erstattes af 50 GB i begyndelsen af ​​2016. Samtidig udskiftes gratistjenestens 15 GB (med mulighed for yderligere 15 GB gratis fotoupload) af 5 GB uden mulighed for bonusplads.

Ifølge Microsoft skulle brugerne fortsat have adgang til deres filer, der overskrider den nye grænse, i yderligere 12 måneder. Men derefter bliver de slettet.

Brugerne har ikke været sene til at protestere. De hævder, at det er forkert at straffe alle for, et nogle få udnyttede tilbudet. Og det kan forekomme mærkeligt at ændre en allerede indgået aftale med tilbagevirkende kraft.

onedrive.live.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top