Augmented Reality

Microsoft viser anvendelsesmuligheder for sin hologramteknologi, der bliver en del af Windows 10.
forfatter

En af overraskelserne, da Microsoft præsenterede Windows 10 i januar, var deres hologramteknologi og VR-hjelmen Hololens. På Konferencen Build 2015 holdt man en demonstration, der viste lidt mere konkret, hvordan det kan bruges.

hololens-robot

Blandt andet viste man, hvordan man kan forstå og styre en robot ved at lade den kommunikere visuelt med brugeren. Og hvordan man på en meget lettere måde og indstille den ved hjælp af hologram.

Der blev også demonstreret software til arkitekter fra Trimble, der tillader dem at visualisere og manipulere 3D-modeller af bygninger. Teknologien gør det muligt at samarbejde på afstand, og se, hvordan ændringerne påvirker bygninger.

Og for dem, der ønsker at se lidt mere af Hololens-hardwaren, er der en film herunder:

Læs mere på Microsoft.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.