Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Arctis GameBuds er gaming-propper i den seriøse klasse

Danske SteelSeries vil være med på bølgen med gaming-hørepropper, og debuterer med tre udgaver. Vi har smuglyttet, og det lyder lovende.

Af / 26/09/2024 - 08:00
Arctis GameBuds er gaming-propper i den seriøse klasse

SteelSeries, der oprindelig er danske, men nu findes overalt på kloden, laver nogle af de bedste headsets til gaming. Men du tager ikke lige et headset som Arctis Nova Pro Wireless med i bussen.

Det er til gengæld, hvad firmaets nyeste produkter er skabt til. SteelSeries Arctis GameBuds er helt trådløse hørepropper til gaming. Selvom formatet er et andet, lover SteelSeries, at lyden og funktionerne, som man kender fra deres headsets til hjemmebrug, følger med i hørepropperne.

arctis_gamebuds_black_front_open_iso_1x arctis_gamebuds_white_front_open_iso_1x
<
>
SteelSeries vil også levere lyd til gamere på farten. (Foto: SteelSeries)

Det sker ikke mindst via en ny Arctis-app med samme parametriske EQ-tilpasninger, som kendes fra Sonar-softwaren på PC. Der er over 100(!) spilspecifikke presets at lege med, samt mulighed for at lave egne. Arctis GameBuds har 360° rumlig lyd, autmatisk støjreduktion (ANC) og tabsfri trådløs 2,4 GHz-tilslutning med en ny USB-C-dongle.

Propperne findes i flere varianter. Alle udgaver kan bruges til PC, Nintendo Switch, PS5 og Android, samt Bluetooth. Der er desuden en version specielt til Xbox (der stadig kan bruges på de øvrige platforme).

SteelSeries Arctis GameBuds kan fås i tre varianter. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Arctis GameBuds har en batterilevetid i propperne på 10 timer, og opladningsetuiet klarer tre fulde opladninger til en samlet batteritid på 40 timer. Etuiet kan oplades med USB-C og trådløst.

Annonce

Hørepropperne er netop blevet lanceret og kan købes fra i dag, men vi havde lejlighed til at se og høre dem forud for den officielle præsentation. En egentlig vurdering må en kommende test afgøre, men førstehåndsindtrykket var særdeles postivt. Det er faktisk lykkedes at få meget af lydkvaliteten fra SteelSeries’ større headsets ned i det kompakte format.

USB-C-adapteren kan også bruges med mobilen. (Foto: SteelSeries)

Den medfølgende USB-C-adapter giver ikke kun mulighed for at bruge propperne på Xbox og PS5 (der ikke har Bluetooth-lyd), men også for at lytte tabsfrit via mobilen eller en computer. Og det gør en forskel, sammenlignet med Bluetooth. Opladeetuiet har desuden en indbygget “garage” for USB-C-adapteren, hvilket er direkte genialt.

Vi har ikke fået en dansk pris på Arctis GameBuds, men den officielle europæiske pris er €170 (ca. 1.275 kr).

Læs også Guf for tastaturkrigere Hvis reaktionstid og præcision er vigtig, når du gamer, har du brug for et godt tastatur. Et mekanisk tastatur. Vi har lagt hånd på otte af slagsen.
Apex Pro Gen 3. (Foto: SteelSeries)

Ved samme lejlighed præsenterede SteelSeries også en ny udgave af Apex Pro-tastaturet. Apex Pro Gen 3 har magnetiske mekaniske kontakter, hvis kontaktpunkt kan indstilles i software i et område fra 0,1 mm til 4 mm. Softwaren rummer desuden en række nye hjælpefunktioner til hurtigere og mere præcise tastaturkommandoer.

Tastaturet fås tre udgaver: Apex Pro Gen 3 er et fuldstørrelses-tastatur til €260 (ca. 1.950 kr.). Apex Pro TKL Gen 3 er uden separat numerisk tastatur, og koster €240 (ca. 1.800 kr). Og Apex Pro TKL Wireless Gen 3 er en trådløs version af det forkortede tastatur. Det koster €290 (ca. 2.175 kr). Alle tastaturerne kan købes nu.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Razer giver dig øretæver og r*vfuld

SteelSeries laver nu hørepropper

Sony OLED i professionel kvalitet

Gaming-nyheder fra Logitech

Endelig er PS5 Pro kommet

Første håndholdte spilkonsol del af gaming-orgie fra Acer

Concord flopper og lukker

Snart lanceres PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingskærm ... uden briller!

Nye taster og mikrofoner til gaming

Spil i din egen stil med JBL

Asus-lavine på verdens største gamingmesse

Lyd & Billede