TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Første PC-emulator til iPhone og iPad godkendt

Nu kan du køre gamle nostalgispil fra din computer på din håndholdte enhed.

Skrevet af / 17/07/2024 - 12:15
Første PC-emulator til iPhone og iPad godkendt

Det er meget populært at emulere gamle spilkonsoller på PC’en eller i nybyggede replika-konsoller. Mange mennesker vil gerne genopleve deres barndoms videospil, men har ikke råd til at købe dyre brugte konsoller. På pc’en findes sådanne emulatorer i overflod, men til iPhone og iPad har det været slemt, fordi Apple forbød emulatorer. Sandsynligvis fordi det nogle gange har været lidt sløvt med at respektere ophavsret. Men siden april har “retro-spilkonsol-emulator”-apps været tilladt i App Store.

Tilbage i juni blev der indsendt en PC-emulator, men Apple afviste den, fordi den “ikke var en konsol”. De nægtede endda at lade den blive distribueret i de tredjeparts app stores, der nu findes i EU. Det førte til omfattende protester og trusler om at indberette det til Europa-Kommissionen som konkurrenceforvridende. Nu er Apple åbenbart kommet på andre tanker, for pludselig er PC-emulatoren UTM SE tilgængelig i App Store og AltStore PAL i EU.

313x0w (1) 313x0w
<
>
Oregon Trail, nostalgi for amerikanere. (Screenshot: App Store)

Softwaren emulerer x86-, PPC- og RISC-V-systemer, så den kan køre alt fra Linux og DOS til Mac OS og Windows XP. Der er dog restriktioner i iOS mod at bruge JIT-compilere (Just-in-time), så nogle spil vil ikke fungere, i hvert fald ikke så godt som på andre platforme.

Hvad er de første spil, du vil prøve i emulatoren? Doom? Warcraft? Command & Conquer?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Concord flopper og lukker

Snart lanceres PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingskærm ... uden briller!

Nye taster og mikrofoner til gaming

Spil i din egen stil med JBL

Asus-lavine på verdens største gamingmesse

Alienware-skærm giver dig i både pose og sæk

Nye gaming-skærme fra Philips

Apple godkender PC-emulator til iOS

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Scroll to Top