TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung Odyssey 3D: Brillefri 3D-gaming

På Gamescom overraskede Samsung alle med sin nye Odyssey 3D-skærm, der giver en brillefri spiloplevelse i tre dimensioner.

Skrevet af / 26/08/2024 - 12:05
Samsung Odyssey 3D: Brillefri 3D-gaming

Odyssey 3D-skærmen kommer i to varianter – en på 27 tommer og en på 37 tommer. Begge har knivskarpe 4K-paneler med en respektabel opdateringsfrekvens på 165 Hz. Responstiden er lynhurtig 1 millisekund, så der bør ikke være nogen klager over reaktionsevnen.

(Foto: Samsung)

3D uden briller

Men det er selvfølgelig 3D-funktionen, der er den store stjerne her. Samsung har brugt noget, der hedder Light Field Display-teknologi, som omfatter et ekstra linseformet panel oven på frontpanelet. Ideen er ikke ny; jeg kan huske, at min bedstemor havde tredimensionelle billeder hængende på væggen i 1980’erne. Men her er teknikken blevet forfinet og kombineret med eyetracking – eller “view mapping”. Dette er designet til at undgå “crosstalk”, hvor hvert øje ser pixels, som er reserveret til det andet øje. Resultatet er en renere 3D-oplevelse uden behov for særlige briller.

Læs også Sikke et billede! Der er noget over det ekstra brede 32:9-skærmformat på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panelet oveni får man en spiloplevelse uden sidestykke.

Det geniale er, at du problemfrit kan skifte mellem 2D- og 3D-tilstande, når du vil. Så hvis du bliver svimmel af alle 3D-effekterne, skal du bare klikke tilbage til det gode gammeldags flade billede.

Annonce
(Foto: Samsung)

QLED-panel

Skærmteknologien er QLED, dvs. et LCD-panel, hvor farvefilteret består af krystaller med kvantepunkter, som giver bedre farver end traditionelle pigmenter. Vi havde håbet, at Samsung havde valgt OLED, men det er tænkeligt, at det dobbelte panel stjæler vigtig lysstyrke, noget OLED-teknologien bestemt ikke har brug for med allerede halveret lysstyrke i forhold til LCD.

På Gamescom-udstillingen kunne de besøgende prøve Odyssey 3D med spillet inZOI fra Krafton. Et livssimuleringsspil, der angiveligt byder på meget realistisk grafik. Kombinationen med 3D-skærmen gav en “virkelig fordybende spiloplevelse”, ifølge Samsung selv. Noget, vi selvfølgelig ikke kan stå inde for, før vi selv har testet det.

(Foto: Samsung)

Hvornår kommer Odyssey 3D?

Præcis hvornår Odyssey 3D kommer i butikkerne, er stadig lidt uklart, men Samsung lover, at den vil være tilgængelig globalt “i løbet af året”. Prisen er endnu ikke kendt, men vi gætter på, at den bliver heftig. High-end gaming-skærme er sjældent billige, og med banebrydende 3D-teknologi oveni bliver det næppe billigere.

Læs også Første test: Vildeste gamingskærm til dato Første test i Skandinavien: Samsungs ultrabrede 57-tommer trækker dig ind i handlingen som ingen tidligere skærm.

Men ny teknologi er altid sjov, og for dedikerede spilentusiaster med en god pengepung kan denne være værd at spare op til. Muligheden for at opleve dine yndlingsspil i ægte 3D uden briller lyder unægtelig tillokkende. Spørgsmålet er, om der kommer nogen relevante spil i 3D, eller om man må nøjes med spil, der er opskaleret fra 2D. Hvis det er tilfældet, er det ikke så spændende.

Under alle omstændigheder ser vi frem til at teste dette vidunder, så snart muligheden byder sig!

Mere info: samsung.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første håndholdte spilkonsol del af gaming-orgie fra Acer

Concord flopper og lukker

Snart lanceres PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingskærm ... uden briller!

Nye taster og mikrofoner til gaming

Spil i din egen stil med JBL

Asus-lavine på verdens største gamingmesse

Alienware-skærm giver dig i både pose og sæk

Nye gaming-skærme fra Philips

Apple godkender PC-emulator til iOS

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Scroll to Top