Streaming

På bare fem uger har 11 millioner brugere tegnet et prøveabonnement på Apple Music.
forfatter

Med den fart kan Apple nå op på 30 millioner brugere, før prøveperioden på tre måneder udløber. Apple lancerede den nye abonnementsbaserede streamingtjeneste Apple Music 8. juni, og i de fem uger, der er gået, siden tjenesten gik i luften, har 11 millioner brugere aktiveret et prøveabonnement.

Læs om Apple Music her.

Apples Eddy Cue, der er vicepresident for Internet software og tjenester, sagde i et interview med USA Today, at der blandt de 11 millioner brugere, er to millioner, der har valgt familiepakken, der understøtter op til seks brugere.

Spotify har til sammenligning over 80 millioner brugere, men tilsyneladende er kun 20 millioner af dem betalende kunder, der giver penge for at streame musik.

Taylor Swift sætter Apple Music på plads.

Streamingtjenester såsom Spotify, Deezer og Tidal udfordres kraftigt af Apple, som allerede har 800 millioner registrerede iTunes-brugere. Det giver dem et solid potentiale for at rekruttere millioner af brugere til Apple Music.

Men indtil videre er det kun Tidal, der tilbyder musik i tabsfri cd-kvalitet. En lydmæssig fordel, sammenlignet med komprimerede lydformater som AAC og MP3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.