TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Intergreret Denon PMA-3000NE

Den integrerede PMA-3000NE skal være den bedste nogensinde.

Skrevet af / 11/09/2024 - 10:01
Intergreret Denon PMA-3000NE

Vi har ikke lagt skjult på vores begejstring for Denons forstærkere. Ja, ikke bare forstærkere; de har også lavet en pladespiller, for ikke at glemme en netværkspiller, som bestemt hører til i den allerøverste liga.

Og nu kommer der minsandten en integreret forstærker, baseret på noget vi kender fra før, men forfinet og opgraderet, for at løfte lydkvaliteten yderligere.

Den kommende Denon PMA-3000NE er baseret på PMA-2500NE og den helt fantastiske jubilæumsmodel PMA-A110. Men ikke overraskende er der foretaget ændringer i forstærkeren, fra strømforsyningen til højttalerterminalerne, og ændringerne er lavet der, hvor man mener, det betyder mest for lyden.

Annonce

Blandt andet er DAC’en opgraderet, komponenter er udskiftet med endnu bedre komponenter, strømforsyningen er forbedret med større kapacitet og op til 210 A strøm, hvilket er ganske enestående for en forstærker, der leverer 80 W per kanal i 8 Ohm fra UHC-MOS transistorer i en såkaldt Single Push Pull-konfiguration.

blank
Foto: Denon

Kredsløbet er ikke balanceret, men Denon har brugt flerlags printkort med tykke kobberbelagte baner, og fjernet kabler for at sænke støjniveauet og reducere forvrængning i signalvejen. Forstærkeren bruger Denons syvende generation Ultra AL32 behandling og en DAC, der understøtter 384 kHz/24-bit PCM via USB.

Der er understøttelse af ALAC, FLAC og WAV, samt lossless lydfiler op til 24-bit/192 kHz, DSD 2,8 MHz og 5,6 MHz fra SACD.

blank
Foto: Denon

Et diskret opbygget og symmetrisk phono-trin understøtter både Moving Coil og Moving Magnet pickup’er, og på den digitale side findes der tre optiske og én koaksial indgang, samt selvfølgelig en USB type B, der understøtter PCM-filer via USB op til 384 kHz/24-bit – eller 11,2 MHz DSD.

Den digitale del kan slås helt fra for at reducere risikoen for støj og interferens, når man kun bruger den analoge del af forstærkeren.

Forstærkeren er tunet af Shinichi Yamauchi, Denons chef-tuner, for at sikre, at målet om et åbent og levende lydbillede opnås.

blank
Foto: Denon

Der er ingen tvivl om, at Denon mener det alvorligt med PMA-3000NE. Den er allerede på testbænken, og resultatet af dette er nært forestående. Sammen med pladespilleren DP-3000NE og netværksspilleren DNP-2000NE kan man bygge et helt anlæg omkring Denon-komponenter.

blank
Foto: Denon

Snart kommer også DCD-3000NE, en SACD-afspiller i samme klasse som PMA-3000NE. Den har også Denon Ultra AL32 behandling og samme masterclock som firekanals DAC’en i forstærkeren – og begge vil være tilgængelige i sort eller champagnefarve.

Prisen på SACD-afspilleren er ikke oplyst endnu, men PMA-3000NE vil koste 25.999 kroner.

blank
Foto: Denon

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

McIntosh beskytter anlægget

Forbedret flagskib

Marantz giver dig det hele på ét sted

Understøtter højopløst lyd

Bliver billigere end SL-1200G

Ny reference fra Technics

Ny version af NADs mini-anlæg

Marantz er tilbage i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Farverig og budgetvenlig pladespiller

Node får trillinger: Bluesound udvider sin streamer-familie

Mere end lav pris

Scroll to Top