TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lille Fwend Disco Mk2 armløfter

Redder dine plader og din pickup

Skrevet af / 26/09/2024 - 12:00
Lille Fwend Disco Mk2 armløfter

Den frygtede klik-klik-klak-lyd kan nemt undgås med en lille armløfter. Du ved sikkert, hvad jeg mener. Hvis du har en pladespiller, har du sikkert hørt lyden af en nål, der kører rundt og rundt i den uendelige rille inderst på vinylpladen og laver en lyd, der betyder, at nålen på pickuppen bliver slidt hurtigere, hvis du ikke skynder dig at løfte armen tilbage.

Derfor findes der små armløftere, som kan placeres på de fleste pladespillere, og som er designet til at løfte armen op fra rillen, når pladesiden er færdig med at spille. Vores erfaring med armløftere er, at de som regel er lavet af billig plastik, og mange af dem er ikke præcise nok til at løfte armen hver gang.

Armløftere til de fleste pladespillere. (Foto: Little Fwend)

Der er en langt mere gennemarbejdet løsning i armløfterne fra Little Fwend. De laver armløftere i aluminium eller forniklet messing. Kvaliteten overgår alt, hvad vi ellers har set af armløftere, og Little Fwend laver armløftere, der passer til de fleste pladespillere.

Denne, kaldet Disco M2, er tilpasset Techncis SL-1200-serien tilbage fra 1979, og de passer også til de nye modeller, herunder den nye SL-1300G.

(Foto: Little Fwend)

Disco MK 2 er lavet af forniklet messing og har en lille magnet på undersiden, som holder den på plads på pladespilleren. En lille gummipude løfter forsigtigt armen op, når den når enden af pladesiden, og udløser armen på armløfteren. Når du sætter armen tilbage i holderen, trykker du blot forsigtigt ned på gummipuden, og armløfteren sænkes ned i et kammer dæmpet med fluorcarbon.

Annonce

Little Fwend Disco Mk2

(Foto: Little Fwend)

Armløfteren er håndlavet i Norge med dele produceret i Danmark og har en højdejustering, så du kan tilpasse højden på løftepuden. For eksempel hvis du har udskiftet gummimåtten på afspilleren med en lavere filtmåtte eller hævet armen for at få den rigtige sporingsvinkel på en højere pickup.

(Foto: Little Fwend)

Kvaliteten er på et helt andet niveau, end vi er vant til, og Little Fwend laver armløftere i forskellige højder tilpasset de fleste pladespillere.

Mens Disco Mk2 er designet til Technics-afspillere, findes der en højere model, der er designet til afspillere fra Clearaudio og mange andre, og en lavere model, der passer bedre til afspillere fra Thorens, Pro-Ject og andre.

Der er også en tilpasset version til Rega Planar 8 og Planar 10, og en tilpasset platform, der passer perfekt til den plint, Rega bruger på disse modeller. Du kan se den nederst til højre på billedet nedenfor.

En lille ven til de fleste pladespillere. (Foto: Little Fwend)

Little Fwend har en hjemmeside der leder dig til den nærmeste forhandler. Der finder du også en omfattende liste over pladespillere fra de fleste producenter, og du kan finde ud af, hvilken af armløfterne der passer til netop din pladespiller.

Læs også Bliver billigere end SL-1200G Den nye model vil være at finde i butikkerne næste måned.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Nyt flagskib fra Audio-Technica

Budgetvenlige pladespillere

Rotel fejrer 100 år med high-end CD-afspiller

München flytter til Wien

McIntosh beskytter anlægget

Forbedret flagskib

Marantz giver dig det hele på ét sted

Understøtter højopløst lyd

Bliver billigere end SL-1200G

Ny reference fra Technics

Ny version af NADs mini-anlæg

Marantz er tilbage i high-end-klassen

Scroll to Top