TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
BLACK WEEK - 70% RABAT PÅ LB+

Nyhed

Mola Mola Ossetra: Monoforstærker med Trajectum-teknologi

Den nye effektforstærker Mola Mola Ossetra erstatter Kaluga, og vi loves et betydeligt fremskridt i lydkvalitet.

Af / 13/05/2024 - 15:45
Mola Mola Ossetra: Monoforstærker med Trajectum-teknologi

Mola Molas nye Trajectum-forstærkerplatform, som først blev introduceret i den integrerede forstærker Kula og derefter i stereoeffektforstærkeren Perca, er Mola Molas videreudvikling af Hypex Ncore klasse D-teknologi. Målet er at opnå lavere forvrængning, lavere udgangsimpedans (højere dæmpningsfaktor), lavere støj, øget båndbredde og bedre beskyttelse mod støj fra strømforsyningen.

I udviklingen af Ossetra startede Mola Mola med en ren tavle og redesignede hver eneste del af forstærkeren for at flytte grænserne for Trajectum-teknologien endnu længere.

Bedre strømforsyning

En af de største ændringer finder vi i strømforsyningen, hvor der er lagt stor vægt på støjreduktion og øget udgangseffekt. Resultatet er ifølge Mola Mola en betydelig reduktion af støj og en forbedring af både dynamisk og kontinuerlig udgangseffekt, hvilket sammen med øget strømtilførsel til udgangstrinnet skulle gøre Ossetra i stand til at drive praktisk talt alle højttalere på markedet.

Læs også Klasse D lyder som klasse A Mola Perca er en klasse D-effektforstærker, der sætter en ny standard for ren og neutral lydgengivelse.

Mola Mola Ossetra er fuldt brokoblet

Ossetra bruger også en fuldt symmetrisk kredsløbstopologi i modsætning til det delvist symmetriske design i tidligere Mola Mola-forstærkere. Dette skulle gøre forstærkeren til en mindre belastning for strømforsyningen og dermed bidrage til et lidt mindre komplekst strømforsyningsdesign. På den anden side bliver selve forstærkerdesignet mere komplekst, da forstærkeren nu er fuldt balanceret fra indgang til udgang. Tidligere behøvede man ikke at balancere udgangen, så man kunne nyde godt af de fleste fordele ved balanceret drift uden ulemperne ved komponenter med dobbelte udgangskomponenter. At forstærkeren nu er fuldt balanceret øger derfor de samlede omkostninger.

Mola Mola har udviklet helt nye diskrete klasse A-forstærkertrin til Ossetra. Disse skaber hovedparten af den nødvendige forstærkning – en opgave, der normalt varetages af mere almindelige operationsforstærkere. Resultatet skal betyde mindre støj og forvrængning gennem hele systemet.

Annonce
Læs også Fantastisk forstærker misser ikke selv den mindste detalje Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!

Nyt klasse A-design i indgangstrinnet

Også indgangstrinnet er et nyt, diskret klasse A-design med DC-kobling for at undgå brug af kondensatorer i signalvejen. Her anvendes en lignende teknik som i Mola Molas Makua-forforstærker, hvor små DC-forskydninger korrigeres, og en kondensator indsættes i signalvejen ved højere niveauer for at sikre kompatibilitet med andre produkter.

90-99 procent lavere forvrængning

Mola Mola hævder, at alle typer forvrængning er reduceret med mindst 20 dB (90 procent) i Ossetra sammenlignet med forgængeren, med en endnu mere imponerende reduktion på 40 dB (99 procent) i effektområdet under 50 watt – hvor størstedelen af lytningen finder sted. Støj siges også at være reduceret med 3 dB (30 procent), båndbredden er øget til over 100 kHz, og afhængigheden af højttalerimpedans og kvaliteten af den indgående effekt er bragt endnu længere ned.

Læs også Denne DAC er virkelig unik Fra en producent, jeg ikke havde hørt om, kommer et virkeligt unikum af en DAC. Faktisk den bedste, jeg har hørt.

Alt i alt virker Ossetra som en meget lovende efterfølger til den legendariske Kaluga. Som vi takker for lang og tro tjeneste. Vi glæder os til at høre, om Ossetra lever op til forventningerne i lytterummet!

Mere info: mola-mola.nl

P.S.: Artiklens billede er af Mola Mola Kaluga sammen med Tambaqui DAC. Ossetra vil se identisk ud med Kaluga.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Gæt hvad det her er

Ny streamer fra Italien

Bose køber McIntosh

Ny specialmodel fra Rega

Ny producent med budgetvenlig Hi-Fi

Budgetvenlig forstærker med Bluetooth

Ny integreret med DAC

CD-afspiller til Ruarks 100-serie

Fransk superluksus: Devialet lancerer ny topmodel

Klassisk reference-pladespiller fra Pro-Ject

Spolebåndoptageren genopstår

High-end fra Auralic: G2.2 overtager tronen