TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Rotel Michi Q5: Luksuriøs CD-afspiller med DAC

Japanske Rotel udvider sin eksklusive Michi-serie med en topmodel af en CD-afspiller og DAC i ét. Q5 oser af kvalitet, og prisen er derefter.

Skrevet af / 21/09/2024 - 09:00
Rotel Michi Q5: Luksuriøs CD-afspiller med DAC

100 år gamle Rotel fejrer jubilæet med en ny topmodel i sin eksklusive Michi-serie til high-end-entusiaster. Q5 er en kombineret CD-afspiller og DAC, som henvender sig til de mest kræsne brugere.

Den nye model har et højkvalitets CD-drev monteret i et aluminiumschassis, udformet med mikrometerpræcision takket være CNC-teknologi. Et særligt fjederophæng reducerer vibrationer, og to proprietære ringkernetrafoer separerer de analoge og digitale strømforsyninger.

ESS DAC

DAC-kredsløbet er bygget op omkring ESS ES9028PRO DAC-chippen i en fuldt afbalanceret og fuldt differentieret konfiguration. Alt sammen for at gøre konverteringen fra digitalt til analogt elektrisk signal så støjfrit som muligt.

Rotel Michi Q5 top
Foto: Rotel

Teknisk

Men Q5 kan mere end bare at afspille CD’er. Den har også flere digitale indgange, herunder USB med understøttelse af PCM op til 32-bit / 384 kHz samt MQA og DSD. Mange vil måske spørge sig selv, hvad man skal med MQA og DSD, men tanken er, at ingen entusiaster skal ekskluderes, og samler man på den slags musikfiler, vil Rotel give den bedst mulige behandling.

Koaksiale og optiske indgange understøtter til gengæld op til 24-bit / 192 kHz.

Afspilleren har også digitale udgange, så den kan bruges som drev til en endnu bedre DAC. Bare i tilfælde af, at du kan mærke opgraderingsspøgelset klø dig på ryggen …

Læs også High-end i sværvægtsklassen Rotels Michi-serie tog os med storm, og den opdaterede X5 er et af de bedste køb i high-end-klassen.

Frontpanelet har en stor farveskærm, der viser albumgrafik, og på oversiden sidder et stort drejehjul, der er lige så solidt som resten af konstruktionen, til lydstyrke og andre funktioner.

Rotel fremhæver, at Q5 er designet til hi-fi-entusiaster, der kræver det bedste inden for både ydelse og æstetik. Virksomheden peger på den kostbare og gennemførte konstruktion, den enestående lydkvalitet og de avancerede kontrolmuligheder som produktets vigtigste egenskaber.

Rotel Michi Q5 inside
Dobbelte ringkernetrafoer. Foto: Rotel

Rotel Michi Q5: Pris og tilgængelighed

Rotel Michi Q5 kommer i handelen i november til den nette pris af 6.000 euro. Eller omkring 45.000 kroner. Vi gætter på, at den bliver lidt dyrere end det, når der kommer dansk moms og garanti på.

Det er med andre ord en heftig sum, men det er også et produkt for de allermest dedikerede hi-fi-entusiaster, som kun vælger fra øverste hylde.

Mere info: rotel.com

Annonce

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

München flytter til Wien

McIntosh beskytter anlægget

Forbedret flagskib

Marantz giver dig det hele på ét sted

Understøtter højopløst lyd

Bliver billigere end SL-1200G

Ny reference fra Technics

Ny version af NADs mini-anlæg

Marantz er tilbage i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Farverig og budgetvenlig pladespiller

Node får trillinger: Bluesound udvider sin streamer-familie

Scroll to Top