Search
Generic filters
 itemprop

Bang & Olufsen

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong ejer nu en femtedel af selskabet.

Sagaen om det mulige salg af B&O fik i dag tilføjet i nyt kapitel. Det 90-årige Struer-firma bliver 1,5 procent mere kinesisk.

Som vi har skrevet om ved flere lejligheder, har B&O i årevis haft en skrantende økonomi. Trods succes med B&O Play-mærket og frasalg af bilstereodivisionen og teknologidivisionen Icepower har det knebet gevaldigt med at få overskud i koncernen, der derfor har været til salg siden januar 2015.

Undervejs har B&O længe forhandlet med “en mulig køber,” der først senere fik hæftet et navn på sig, nemlig kinesiske Sparkle Roll Group, som ejes af rigmanden Qi Jianhong. Og i april købte Sparkle Roll 13,1 procent af B&O.

Senere i samme måneds så det imidlertid ud til, at forhandlingerne var faldet endeligt på gulvet, og B&O meddelte, at man ikke længere forhandlede med Sparkle Roll og Qi Jianhong.

Helt droppet har forbindelsen dog ikke været, for i en fondsbørsmeddelelse udsendt sent i aftes meddeler B&O nemlig, at Sparkle Roll nu har købt endnu en portion aktier.

Nu bliver det lidt mere kompliceret. Der er nemlig to firmaer ved navn Sparkle Roll, der har aktier i B&O. Sparkle Roll Group Limited, der stod bag det seneste køb, ejer nu 14,6 procent af firmaets aktier. Dertil kommer 5,6 procent, der ejers af Sparkle Roll Holdings Ltd. BVI. Men da det hele ejes fuldt ud af selv samme mr. Qi Jianhong, er han dermed ejer af i alt 20,2 procent af aktierne i Bang & Olufsen. Inden gårsdagens køb var ejerandelen 18,7 procent, så mandagens opkøb udgør 1,5 procent af B&O.

B&O indgik i marts en aftale med LG om partnerskab på fjernsynsteknologi. En aftale, der skulle give B&O en besparelse på 150-200 millioner kroner.

annonce

annonce
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

 data-srcset

Se lige denne LEGO-bil!

En Lamborghini Sián FKP 37 i næsten fire tusind dele er den seneste tilføjelse til LEGOs Technic-serie.

PRØV LB+ I 3 UGER
3 UGER LB+ FOR 3 KR
Fuld adgang til lydogbillede.dk
PRØV i 3 UGER
Ingen bindingstid
Luk
Scroll til toppen