Analog lyd

Vinylsalget fortsætter med at stige. Så meget, at Storbritannien nu har besluttet at oprette en særskilt hitliste for vinylplader. Igen.
forfatter

Sidste år repræsenterede et rekordhøjt vinylsalg. Når nytårsklokken faldt i slag kunne briterne skåle for et pladesalg på 1,29 millioner solgte analogplader. I år ventes dette tal at stige med yderligere 70 procent, skriver BBC.

Læs også: Test af 5 pladespillere

Storbritannien har derfor oprettet en særskilt salgsliste, der udelukkende tæller vinylplader. Dette er sket forud for den verdensomspændende Record Store Day, som holdes på lørdag, d. 18. april.

Hitlisten vil blive opdateret ugentligt. På førstepladsen i denne uge ligger All Time Low med deres sjette studiealbum “Future Hearts”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.