Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Trådløs multirums-hi-fi fra Raumfeld

Det tyske multirumssystem lanceres nu i Norden.

Skrevet af / 23/03/2015 - 11:49
Trådløs multirums-hi-fi fra Raumfeld

De fleste producenter af forbrugerelektronik er hoppet med på multiroom-vognen med streamet musik i alle hjemmets rum. Men tyske Raumfeld har en bredere vifte, og firmaet har en baggrund i rigtig hi-fi. Raumfeld startede i 2008 med software fra to entusiaster og hardware fra tyske Teufel. Nu kommer de til de nordiske lande.

I modsætning til almindelige trådløse Bluetooth-højttalere streames lyden ukomprimeret over WiFi. Og i tillæg til tjenester som Spotify understøtter softwaren også WiMP’s nye hi-fi-tjeneste Tidal med streaming i cd-kvalitet. Derfor giver det også god mening at bygge rigtig gode højttalere til systemet.

raumfeld-by-teufel-speaker-l-white-detail

For at starte fra toppen er der flagskibet Stereo L. Et sæt gulvhøjttalere med indbygget D/A-konverter, der kan håndtere 24 bit/192 kHz og har 400 W forstærkerkraft. Som en smart detalje kan man også vælge at tilslutte en ekstern forstærker, hvorved de automatisk omkobles til at være passive højttalere. Prisen er 11.250 kroner.

raumfeld-stereo-m-white-nocover-

Et trin nede ad stigen finder vi standerhøjttalerne Stereo M, der også skulle være gode sammen med tv’et, takket være RCA-indgange. 320 W forstærker. Pris: 6.750 kroner.

raumfeld_cube_pair_white_300dpi

Næste trin er Audio Cubes, som er en mellemting mellem hi-fi-højttalere og mere traditionelle trådløse netværkshøjttalere. De anbefales til store rum, og med den indbyggede 160 watt forstærker giver de tilstrækkeligt med lydtryk selv til festen. Pris: 3.750 kroner.

raumfeld-one-2-front

Mellemstore One M ligner mere, hvad vi er vant til at se fra andre multirums-producenter. Med 120 W forstærker er de angiveligt egnede til stuer af normal størrelse. Genvejstaster giver hurtig adgang til dine foretrukne internetradiostationer eller afspilningslister. Pris: 3.000 kroner.

raumfeld_one_s_white_front_angled

Den mindste hedder One S og er udstyret med 2 x 50 W forstærker. Den svarer nærmest til en (stor) køkkenradio. Også med genvejstaster og alle de forventede funktioner. Prisen er 1.875 kroner.

raumfeld-connector2-front

Hvis du allerede har et godt anlæg, som du gerne vil streame musik til, kan du købe en Connector. Det har den samme D/A-konverter som de store højttalere, og tilsluttes med optisk digitaludgang eller analog RCA. Den koster 1.500 kroner.

raumfeld-soundbar

Ved demonstrationen, som fandt sted i Stockholm (derfor sneen uden for vinduet!), fik vi også et glimt af kommende produkter at se. Som en subwoofer (synlig på den nederste hylde i hovedbilledet) og en soundbar, hvilket tyder på, at Raumfeld nærer hjemmebio-ambitioner. Men vi fik ikke andet at vide om disse end at de kommer.

Alt i alt var lyden i den kortfattede demo ganske tilfredsstillende, og vi ser frem til at teste dem alvorligt.

Udover butikken i det centrale Berlin sælges højttalerne kun online. Hvis det virker lidt usikkert, er det beroligende, at man har otte uger til at prøve dem, og man kan inden for den tid returnere dem og få sine penge tilbage.

www.raumfeld.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

Tidal sænker priserne

0
Scroll to Top