Da bussen med den indbudte verdenspresse gør holdt i et industrikvarter i udkanten af den nordsjællandske landsby, kan man forledes til at tro, at vi er kørt forkert. Ingen store skilte oplyser om Harmans tilstedeværelse, og bygningen huser blandt andet også en genbrugsvirksomhed og en producent af alkoholshots med bolsjemag.
Omgivelserne er noget mindre imponerende end Northridge-laboratoriet, som vi besøgte i efteråret. Men mens Northridge ligger ved Hollywood, er den nærmeste større her Helsingør.
Men vi er kommet til det rette sted. Inde i bygningen finder vi Harman Audio Engineering Lab, hvor ingeniører udvikler og forsker i lyd til høretelefoner til hele verden. Laboratoriet er dedikeret til udvikling af høretelefoner, og det er det første af sin slags i Europa.
“Som ingeniør, der har tilbragt hele min karriere i lydbranchen, er åbningen af vores nye lydtekniske laboratorium i Danmark et meget stolt øjeblik for mig,” siger Carsten Olesen, President of Consumer Audio hos Harman. “Ved at udvide vores danske hovedkvarter i Kvistgaard bygger vi infrastruktur og åbner for innovation, samarbejde og banebrydende resultater, der vil drive lydbranchen fremad. Lydteknologi er et af Danmarks stærkeste teknologiområder, og vi er glade for at skabe et sted for innovation i vores danske hovedkvarter.”
Placeringen i Danmark er ikke tilfældig. Der findes mere end 60 bachelor- og kandidatuddannelser på danske universiteter og professionshøjskoler, hvor lyd er en væsentlig del af uddannelsesforløbet. Og kommer mere end 50 pct. af alt salg af høreapparater i verden fra danske producenter.
“For at skabe de bedste produkter er det vigtigt at inspirere og udfordre hinanden,” fortsætter Carsten Olesen. “Vi er nødt til at samarbejde med de bedste aktører og unge talenter i branchen. Ved at udnytte den dybe og rige historie inden for lydinnovation i Danmark ser vi frem til at samarbejde med DTU og andre danske universiteter samt DSC for fortsat at drive lydinnovation.”
Testrum efter international standard
Det lydtekniske laboratorium i Kvistgaard omfatter et værksted, hvor ingeniører vil forske i og udvikle innovative teknologier. Der er også et såkaldt ”Diffuse Sound Chamber” til at designe og teste lydperformance i henhold til “Harman Listening Curve”, der er en global målestok for måling af lydkvalitet.
Det lydtekniske laboratorium vil beskæftige ingeniører fra hele verden, og et samarbejde med danske universiteter som DTU (Danmarks Tekniske Universitet) vil give mulighed for at arbejde med lokale, unge ingeniørtalenter.
Harman desuden blevet medlem af Danish Sound Cluster, der er en national organisation, som repræsenterer Danmarks lydindustri og fremmer bæredygtig vækst og innovation. Medlemmerne af Danish Sound Cluster spænder bredt, men de fokuserer alle på at forbedre folks liv gennem innovative lydløsninger inden for hørelse, akustik, støj, lydproduktion og oplevelser.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer