TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

13,4 kanaler og 1.950 watt: Denon AVC-10H surroundforstærker

Nykommeren AVC-10H er bestemt ingen pusling.

Skrevet af / 30/08/2024 - 10:05
13,4 kanaler og 1.950 watt: Denon AVC-10H surroundforstærker

Denon har netop introduceret en ny tilføjelse til sin familie af surround sound-forstærkere: AVC-A10H ligger prismæssigt lige under flagskibsmodellen AVC-A1H, som vi tidligere har testet med gode resultater, og de tekniske specifikationer vil sandsynligvis få mange hjemmebiografentusiaster til at savle.

Med hele 13 indbyggede forstærkerkanaler er det muligt at drive mange avancerede højttaleropsætninger, herunder fordybende lydformater som Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D. Med fire uafhængige subwooferudgange kan du også konfigurere systemer med op til 7.4.6 eller 9.4.4 kanaler!

Læs også Dolby Atmos: Hvor skal højttalerne placeres? Mange læsere funderer over, hvordan man bedst placerer sine Dolby Atmos-højttalere. Vi forsøger her at give nogle svar!
Denon AVC-A10H med B&W 700-serien. (Foto: Denon)

Denon AVC-A10H: 13 kanaler x 150 watt, Dolby Atmos og Dirac Live

Med så mange højttalere har du også brug for noget til at samle det hele rent akustisk. Denon bruger det allerede velkendte Audyssey MultEQ XT32 rumkorrektionssystem, men det er kun begyndelsen. Mere avancerede brugere har også adgang til det svenske Dirac Live Room Correction og Bass Control.

Annonce

Dirac-funktionerne kræver en ekstra licens, men giver så mulighed for avanceret korrektion af subwooferne i rummet. Og hvis der er noget, hjemmebiografentusiaster elsker, så er det massiv, hårdtslående, men velkontrolleret bas.

På forstærkersiden kan Denon AVC-A10H prale af 150 watt pr. kanal (målt i 8 ohm med to kanaler drevet). Denon har bl.a. anvendt en ny iltfri kobbertransformer, som de hævder bidrager til en renere strømforsyning og forbedret lydkvalitet.

(Med 15 kanalers pre-out kan Denon-forstærkeren også fungere som en 15-kanals forforstærker og surroundprocessor. Så der er mulighed for at tilslutte endnu kraftigere forstærkere, hvis det er nødvendigt).

(Foto: Denon)

Denon-receiveren tilbyder også et eldorado af tilslutnings-muligheder. AVR-A10H har syv HDMI-indgange, som alle understøtter HDMI 2.1-standarden, herunder 8K/60Hz og 4K/120Hz video pass-through, Dolby Vision, HDR10, HDR10+ og HDCP 2.3.

Derudover har receiveren tre HDMI-udgange med ARC/eARC til tilslutning til f.eks. både en TV-skærm og en projektor, med en udgang, der understøtter 4K/120Hz, og to, der kan håndtere 8K/60Hz, med understøttelse af HDMI ARC/eARC.

Digital-til-analog-konverteringen foretages af i alt ni ESS 24 bit/192kHz D/A-konvertere, hvilket burde sikre, at selv de mest krævende lydspor gengives med klarhed og præcision.

For vinylentusiaster er der også en dedikeret phonoindgang med moving magnet (MM), som gør det nemt at tilslutte en pladespiller. Og hvis du er mere til streaming, understøtter AVR-A10H f.eks. Apple AirPlay 2 og selvfølgelig Denons HEOS multirumsplatform med streaming fra en række tjenester.

I overensstemmelse med Denons tradition fremstilles AVC-A10H på Shirakawa Audio Works i Japan med høje standarder for kvalitetskontrol, og hver enhed er efter sigende håndtunet af Denons egen lydguru, Shinichi Yamauchi.

Pris og tilgængelighed

Denon AVC-A10H vil være tilgængelig via autoriserede forhandlere fra november 2024 i enten sort eller sølv finish. Den anbefalede udsalgspris er 4.599 euro. En dansk pris kendes endnu ikke.

Læs også Denon har overgået sig selv Netop som du tror, Denon ikke kan gøre det bedre, kommer den 15-kanals AVC-A1H og gør fordommene til skamme.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “13,4 kanaler og 1.950 watt: Denon AVC-10H surroundforstærker”

  1. Benjamin Bech

    Kan man forvente en kommende Marantz pendant til denon AVC-10H ?

    Måske en “Cinema 10” med 13 kanaler og 150+ watt. 🙂

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top