TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Google TV Streamer 4K: Nye højder for streaming og smart home?

Google lover, at TV Streamer 4K med indbygget AI vil revolutionere både underholdningen og smart home-oplevelsen.

Skrevet af / 06/08/2024 - 15:00
Google TV Streamer 4K: Nye højder for streaming og smart home?

TV Streamer 4K er ikke bare en designopdatering i forhold til de mange tidligere Chromecast-dongler. Google har givet den en reel opgradering med dobbelt så meget hukommelse og hele 32 GB lagerplads til sammenligning med forgængerens næsten ynkelige 8 GB. Det lover godt for hurtigere indlæsning af apps, jævnere navigation og download af offline-indhold, men der er stadig et stykke vej op til Apple TV 4K med 128 GB.

Den nye streamingboks betyder, at Google vil udfase alle sine Chromecast-enheder. Hvilket får os til at antage, at der snart også kommer en basisvariant med lavere opløsning end 4K.

Læs også Nu kan du få Google TV på alle dine skærme Google Chromecast giver TV’et nyt liv og har nu fået både fjernbetjening, Google TV – og 4K. Men den har også et problem.

Moderne lyd- og billedformater

Streaming-enheden understøtter 4K HDR med Dolby Vision og Dolby Atmos for at give filmentusiasterne en biografoplevelse hjemme i stuen. Med understøttelse af Wi-Fi 6 og en gigabit Ethernet-port bør buffering være en saga blot. Man skulle ikke tro det, men gigabit er faktisk endnu ikke almindeligt på TV’er, som er begrænset til 100 Mbit/s. Med andre ord får du hurtigere internetforbindelse med trådløs Wi-Fi på et TV. Heldigvis er den nye Google TV Streamer 4K lige så opdateret som Apple-streameren på det område.

Annonce
Google TV Streamer augmented info
Flot præsentation af udvidet information om indholdet. Illustration: Google

 Gemini AI: Streaming bliver smartere

Det, der gør Googles boks ekstra spændende, er integrationen af Googles Gemini AI-teknologi. Det giver mulighed for en række smarte funktioner, f.eks. bedre indholdsanbefalinger og muligheden for at generere kunstneriske pauseskærme ved hjælp af stemmestyring.

Men måske endnu vigtigere er det, at Gemini-integrationen også omfatter Google Assistant, som nu lover et mere naturligt samtaleflow og en bedre forståelse af kontekst. Det betyder, at du vil kunne stille opfølgende spørgsmål eller bede om uddybende information på en mere intuitiv måde. Det er noget, vi virkelig glæder os til at teste! Det er ingen hemmelighed, at Google-assistenten har sine mangler i den nuværende form.

Smart Home Control Panel Google TV Streamer
Integreret smart home-styring i brugergrænsefladen. Illustration: Google

Smart home-hub med Matter-understøttelse

TV Streamer 4K er ikke blot en underholdningsenhed. Google har inkluderet Matter-understøttelse og en Thread border router, der forvandler den til en smart home-hub. Det giver mulighed for hurtigere responstider, bedre stabilitet og bredere understøttelse af tredjepartsprodukter i et smart home.

Et nyt Google Home-kontrolpanel på TV-skærmen giver dig mulighed for at overvåge sikkerhedskameraer, justere belysning og temperatur og endda lukke persienner – alt sammen uden at rejse dig fra sofaen.

Foto: Google

Ny fjernbetjening

Fjernbetjeningen har fået et ansigtsløft baseret på feedback fra brugerne. Det nye design siges at være mere ergonomisk, og en ny programmerbar knap giver dig mulighed for at oprette genveje til favorit-apps eller -funktioner.

Og skulle din fjernbetjening blive væk mellem sofapuderne, kan du nu bede Google Assistant om at hjælpe dig med at finde den.

Bæredygtighed i fokus

I tråd med den voksende miljøbevidsthed oplyser Google, at TV Streamer 4K er fremstillet af mindst 65 procent genanvendt plast. Fjernbetjeningen følger trop med 64 procent genanvendte materialer. Vi får dog ikke at vide, om der er tale om recirkulering efter forbrug (PCR) eller postindustriel bearbejdning (PIR), hvilket er relevant for at vide, hvor bæredygtigt produktet rent faktisk er.

Hazel Google TV Streamer
Foto: Google

Google TV Streamer 4K: Pris og tilgængelighed

Med TV Streamer 4K ser Google ud til at have taget et stort skridt fremad i kampen om TV-stuen. Og prisen er alt andet end afskrækkende: 899 kroner er alt, hvad de forlanger, hvilket er billigere end den billigste variant af Apple TV 4K. Til gengæld har Apple-boksen så 64 GB i forhold til Googles 32 GB.

Den nye Google-boks er i handelen fra den 24. september.

Mere info: store.google.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Ny super-soundbar fra Klipsch

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Scroll to Top