Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Flagskibs-receiver fra Onkyo

Onkyo viser tænder med TX-RZ3400, deres bedste og dyreste hjemmebio-receiver hidtil.

Skrevet af / 04/09/2019 - 20:01
IFA 2019: Flagskibs-receiver fra Onkyo

Onkyo vil sætte standarden inden for hjemmebiograf med 11.2-receiveren TX-RZ3400. At den er IMAX Enhanced, betyder måske ikke så meget …

… for hvad pokker er IMAX Enhanced?

Det, vi i hvert fald bliver lovet, er at receiveren har tredimensionel surround-lyd med DTS:X (også med lydkanaler i højden). Og at den er “optimeret til at gengive det fulde dynamiske omfang af IMAX-biograflyd tilgængelig i digitalt remastret IMAX Enhanced-indhold.” Puha!

Altså … Visse IMAX-filmudgivelser er remastret i såkaldt IMAX Enhanced-format, hvor vi gætter på, at noget af lydsporets dynamiske rækkevidde er komprimeret i forhold til IMAX-biograferne. En hjemmeversion af formatet, om man vil. Og så garanteres det, at en receiver certificeret med IMAX Enhanced har tilstrækkeligt dynamisk omfang til at gengive det remasterede lydspor i sin helhed. F.eks. TX-RZ3400.

Dolby Atmos, der gør omtrent det samme som DTS:X (og som er langt mere udbredt), understøttes også.

eARC

TX-RZ3400 har syv HDMI-indgange og tre -udgange, hvor hovedudgangen understøtter eARC for at kunne hente fuldt, ukomprimeret Atmos- eller DTS-lydspor fra TV’et via den såkaldte lydreturkanal (billede fra receiver til TV og lyd fra TV til receiver sendes via samme HDMI-kabel).

Receiveren forsøger også at optimere lyden til dit rum med AccuEQ Advance Plus rumkorrektion. Som måler rummet fra ni mikrofonplaceringer og desuden korrigerer for stående lydbølger.

TX-RZ3400 har fuld understøttelse af HDCP 2.3, 4K 60 fps med HDR og Dolby Vision samt det enorme farverum BT.2020 til 4K-filmtitler.

Roon og Sonos

På lydsiden understøtter receiveren musikafspilleren Roon til Mac og PC, og den kan fungere sammen med Sonos’ multirumshøjttalere. Digitalkonvertering sker med AKM, med op til 768 kHz opløsning på frontkanalerne, mens resten dekodes i 384 kHz opløsning.

THX Ultra-certificeret

TX-RZ3400 er Onkyos eneste receiver med THX Ultra-certificering. Hvilket betyder, at den har den kraft og opløsning nok til at spille med biografsalens fulde dynamik i rum på op til 85 m3 (ca. 35 m2 med en loftshøjde på 2,4 meter).

Onkyo opgiver udgangseffekten til 215 watt pr. kanal i 6 ohm, men det er et oppustet tal målt med 1 kHz sinustone og en harmonisk forvrængning på 1 procent, og desuden med kun én kanal i drift. Den reelle effekt i stereo skal sandsynligvis halveres – og så lidt til.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

0
Scroll to Top