TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 og Horizon S Max

Projektor-producenten XGIMI har flere interessante modeller til dig, der drømmer om en hjemmebiograf.

Skrevet af / 12/09/2024 - 13:31
IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 og Horizon S Max

Under IFA-messen i Berlin var der mange seværdige storskærme, og udover de typiske TV-producenter var der måske især én projektor-leverandør, der vakte vores opmærksomhed. Den kinesiske virksomhed XGIMI havde nemlig en udstilling fyldt med forskellige hjemmebio-projektorer, som imponerede de besøgende med kontrastfyldt og farvestrålende billedkvalitet. Blandt nyhederne på messen fik vi et nærmere kig på den kompakte mini-projektor MoGo 3 Pro, UST-projektoren XGIMI Aura 2 og den kraftige hjemmebiografprojektor Horizon S Max.

XGIMI: Kompakte projektorer med høj ydeevne

Den bærbare projektor MoGo 3 Pro er ikke meget større end en termokop, men kan skabe et Full HD-billede på omkring 80-100 tommer eller mere med en lysstyrke på 450 ISO-lumen. Den kan leveres med forskelligt tilbehør som bæretaske og batteripakke, hvilket gør den til en bærbar løsning. Dette bliver sandsynligvis en attraktiv konkurrent til for eksempel Samsung The Freestyle.

XGIMI-MoGo-3-Pro-IFA-2024-scaled XGIMI-IFA-2024-2-scaled
<
>
XGIMI MoGo 3 Pro. (Foto: Audun Hage)

I klassen for UST (Ultra Short Throw) projektorer kan XGIMI tilbyde nyheden Aura 2, som kan skabe et billede på 100 tommer, når den placeres blot 17,8 centimeter fra væggen. Projektoren har et meget æstetisk og eksklusivt design med blandt andet et motoriseret linsedæksel. Den har 4K-opløsning, op til 2300 ISO-lumen lysstyrke, understøttelse af Dolby Vision, og et indbygget Harman/Kardon-lydsystem med Dolby Atmos-understøttelse, kombineret med Android-brugergrænseflade.

Annonce
XGIMI-IFA-2024-5-scaled XGIMI-IFA-2024-3-scaled
<
>
XGIMI Aura 2 UST. (Foto: Audun Hage)

XGIMI havde også opstillet et dedikeret hjemmebiografrum, hvor Horizon S Max var udstillet. Denne projektor er i udgangspunktet ret kompakt, kubeformet – cirka 27 x 17 x 23 centimeter (H x B x D) og under fem kilo – men man skal ikke lade sig narre af størrelsen. XGIMI lægger vægt på, at deres avancerede optik og laser-lyskilde tilsammen bidrager til en høj ydeevne. Projektoren leverer et stort og skarpt billede med imponerende lysstyrke (op til 3100 ISO-lumen) for billedstørrelser på op til 200 tommer.

XGIMI-IFA-2024-4-scaled XGIMI-IFA-2024-9-scaled XGIMI-IFA-2024-8-scaled
<
>
XGIMI Horizon S Max. (Foto: Audun Hage)

XGIMI viste derudover desuden en nedskaleret model kaldet Horizon S Pro, som har en lidt lavere lysstyrke på 1500 lumen. Disse to modeller placerer sig henholdsvis over og under den allerede lancerede Horizon Ultra-model, som vi tidligere har skrevet om. Projektorerne har automatisk fokus- og keystone-korrektion, og vil være velegnede til dem, der drømmer om deres egen hjemmebiograf. En medfølgende sokkel gør, at projektoren nemt kan drejes og vinkles i den ønskede retning. XGIMI leverer både monteringsbeslag og et gulvstativ, der skal gøre installationen nemmere.

Pris og tilgængelighed

Priserne for Norden er endnu ikke klare, men den aktuelle XGIMI Aura forventes at koste lidt over 20.000 kr., mens Horizon Ultra nok koster en smule mindre. Vi antager at de nye modeller kommer til at ligge på nogenlunde samme prisniveau, mens den billigere Horizon Pro ventes at ville koste rundt regnet 10.000 kr. ($1299 i USA). Modellerne skulle efter planen blive tilgængelige i løbet af efteråret/vinteren 2024.

Vi håber at kunne bringe tests af XGIMI-projektorer som Aura 2 i nær fremtid, så stay tuned!

Læs også XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision 4K-projektorer med god lysstyrke koster normalt en formue, men det vil XGIMI lave om på.
Læs også Store visioner fra Hisense Stort tungt TV eller en smart lille projektor? Det er flere veje til kæmpebilleder på væggen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top