TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Klipsch lancerer Flexus Core 300: Verdens første soundbar med Dirac Live rumkorrektion

Lover at sætte "ny standard inden for soundbars" med avanceret rumkorrektion.

Skrevet af / 04/09/2024 - 13:00
Klipsch lancerer Flexus Core 300: Verdens første soundbar med Dirac Live rumkorrektion

Bedst som vi troede, at vi havde set og hørt det meste, når det gælder soundbars i denne sæson, kommer Klipsch med en ny soundbar, der har potentiale til at revolutionere den udskældte, men unægtelig populære højttalerkategori. Med den nye flagskibsmodel Flexus Core 300 ønsker den amerikanske højttalerproducent tydeligvis at hæve barren, og til det formål har de fået hjælp fra det svenske firma Dirac.

Klipsch Flexus Core 300

Flexus Core 300 bruger en 5.1.2-kanalkonfiguration med dedikerede højttalerenheder til både top-, surround- og front-/centerkanalerne samt fire basenheder. Den vigtige centerkanal er udstyret med Klipschs patenterede horndesign, hvilket lover godt for en kraftfuld, klar og ren stemmegengivelse.

På elektroniksiden har Klipsch som vanligt allieret sig med Onkyo. Soundbaren understøtter både Dolby Atmos- og DTS:X-lydformaterne og har en HDMI 2.1-indgang, der understøtter 4K/120Hz. En god nyhed er, at Flexus Core 300 også har indbygget Wi-Fi, som gør det muligt at streame musik via tjenester som Google Chromecast og Airplay. Denne funktion savnede vi, da vi testede den mindre Flexus Core 200.

Annonce
Læs også Sød musik fra Klipsch og Onkyo Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Kan fås med ekstra surroundhøjttalere og subwoofer(e)

Med så mange højttalerenheder ombord bør Flexus Core 300 kunne præstere et godt stykke arbejde med at gengive TV- og filmlyd på egen hånd. Men vil du gå all in, har Klipsch også udviklet en ny og kraftigere subwoofer (Flexus Sub 200) plus flere baghøjttalere (Flexus Surround 200) til at matche den nye topmodel.

Subwooferen er udstyret med en 12-tommers basenhed, og hvis du er ekstra basglad, er det muligt at tilslutte to af dem! Baghøjttalerne har indbyggede surround- og højdekanaler, hvilket ifølge vores beregninger bringer det samlede antal kanaler op på 7.1.4.

Første soundbar med Dirac Live rumkorrektion

Effekt er intet uden kontrol, siges det, og med så mange kanaler og højttalere kan det nemt gå galt, lyde rodet og ikke optimalt i en almindelig stue. Klipsch har derfor indgået et samarbejde med svenske Dirac Research AB, som står bag det anerkendte rumkorrektionssystem Dirac Live.

Klipsch er dermed de første til at tilbyde Dirac Live til soundbars: Flexus Core 300 bruger den licenserede software til at tilpasse lyden til rummets akustik. Det skal resultere i en klarere og mere afbalanceret lyd med en strammere basrespons.

»Dirac er et system, vi kender godt fra fuldblods hi-fi, surroundforstærkere og processorer, så det bliver spændende at høre, hvor godt det fungerer i soundbarens verden. Noget tyder på, at vi kommer til at se endnu flere produkter med Dirac i fremtiden.

Pris og tilgængelighed

Flexus Core 300, Flexus Surround 200 og Flexus Sub 200 kommer til de nordiske lande i december. Priserne i USA er henholdsvis $999, $399 og $499 – vi arbejder på at få bekræftet de nordiske priser.

Læs også Vanvittig soundbar fra Nakamichi Med op til 5.000 watt og fire 12-tommers subwoofere kan denne soundbar vække selveste dragen.
Læs også Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon Nykommeren AVC-10H er bestemt ingen pusling.
Læs også Fejer soundbarerne af banen - men det koster! Sonys trådløse surroundhøjttalere lyder godt til både film og musik, men er også ret dyre.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top