TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny Bluesound-soundbar med Dolby Atmos

3D-lyd med Dolby Atmos samt touch-panel er blandt nyhederne på Bluesounds nye soundbar.

Af / 22/03/2021 - 17:35
Ny Bluesound-soundbar med Dolby Atmos

Med den helt nye Pulse Soundbar+ lover Bluesound os det ultimative inden for soundbars, der skal tilfredsstille alle behov. Den koster lidt mere end den udgående Pulse Soundbar 2i, dvs. ca. 7.500 kroner.

Dermed er den knap tusind kroner dyrere end Sonos Arc, og ligesom ærkerivalen medfølger der ikke en subwoofer, men den kan parres med en Bluesound Pulse Sub+. Som ligeledes er lidt dyrere end Sonos Sub.

Bluesound har da også tradition for at lyde en tand bedre end tilsvarende Sonos-højttalere, og vi ser frem til at finde ud af, om det også gælder den nye Pulse Soundbar+.

Soundbaren har fødder at står på, men der følger desuden et vægbeslag med, så man selv kan vælge.

Læs også Sonos Arc er en vellykket Atmos-soundbar Endelig kommer Sonos med en stor soundbar. Arc understøtter Dolby Atmos og har desuden nogle smarte tricks oppe i ærmet.

Dolby Atmos

I alt otte højttaler-enheder er placeret rundt langs soundbaren, men selv om Pulse Soundbar+ understøtter 3D-lyd med Dolby Atmos, er der ingen af højttaler-enhederne, der peger op mod loftet. I stedet benytter Bluesound sig udelukkende af digitalprocessering (DSP) for at opnå 3D-effekten.

Annonce

Indtil videre har vi ikke været særlig imponeret af denne metode, men vi må se, om Bluesound kan konkurrere med Sonos Arc og Samsung HW-Q950T, som begge har fysiske højttalere på toppen.

bl2
(Foto: Bluesound)

Højopløst lyd

Bluesound Pulse Soundbar+ understøtter højopløst lyd med op til 24 bit/192 kHz opløsning og drives af en forstærker på i alt 120 watt. Bluesound er ikke ligefrem beskedne, når de påstår, at denne soundbar er for lyd, hvad 8K-TV er for video. Med andre ord hævder de, at her vil detaljerne i lydbilledet strømme ud, som man nærmest aldrig har hørt det før.

Vi bliver lovet, at soundbaren giver dyb og kontant bas på egen hånd, men som nævnt kan den også parres med den trådløse Pulse Sub+ for tungere skyts i basregisteret. Hvis man har brug for baghøjttalere, kan et par Pulse Flex 2i placeres bagved og grupperes med soundbaren.

Læs også Bluesound Powernode 2i Bluesound leverer højopløst lyd og musikalitet i kompakt emballage.

Soundbaren har HDMI eARC, så den kan få højopløst lyd direkte ud fra TV’et via HDMI. Bluetooth har den også og bruger så lyd-codec’en aptX HD for bedst mulig lyd over den begrænsede båndbredde.

I modsætning til Sonos Arc, som kun har HDMI, har Bluesounds soundbar både optisk digitalindgang og analog RCA ind. USB-indgang til afspilning af lagret musik findes også.

bl3
(Foto: Bluesound)

Hurtigere streaming

Pulse Soundbar+ har fået et helt nyt quad-core chipset – ARM Cortex A53 – som processerer lyden op til otte gange hurtigere end tidligere Bluesound-generationer. Dermed bør musikken indlæses meget hurtigere, samtidig med at vi forventer mere stabil trådløs forbindelse mellem de forskellige rum, hvis man har mange produkter sammenkoblet.

En anden fordel ved den kraftige processor er, at man kan spille med så at sige nul forsinkelse.

Bluesound anser også processoren for at være kraftig nok til at holde langt ind i fremtiden med de krav, der måtte komme.

bl4
(Foto: Bluesound)

App og stemmestyring

Ligesom andre multirumsprodukter styres Pulse Soundbar+ med en app på mobil eller tablet. Men Bluesound har tilføjet en betjeningsfunktion på frontpanelet, så man kan starte og stoppe musikken samt regulere lydstyrken op og ned uden at skulle tage mobilen frem.

Desuden understøtter soundbaren stemmestyring med både Google Assistant, Amazon Alexa og Apples Siri, og kan integreres til at fungere med professionelle styringssystemer som Crestron, Lutron, Control4, Elan og flere andre.

Pris og tilgængelighed

Bluesound Pulse Soundbar+ lanceres til april og vil koste 7.499 kroner. Det er som nævnt lidt mere end forgængeren, Pulse Soundbar 2i.

hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

XGIMI projektorer giver hjemmebioen en lysindsprøjtning

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig