TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung lanserer nye 4K short throw laserprojektorer: The Premiere 9 og 7

Vi kender prisen - ku' det friste med 130 tommer på væggen?

Skrevet af / 27/08/2024 - 00:03
Samsung lanserer nye 4K short throw laserprojektorer: The Premiere 9 og 7

Samsung har i dag lanceret 2024-udgaverne af sine projektorer The Premiere 9 og The Premiere 7, som overtager stafetten fra de populære originaler af samme navn.

Samsungs populære laserprojektorer har været på markedet siden 2021, men nu mener den sydkoreanske producent tydeligvis, at det er tid til en afløser. Det betyder, at tæppet hurtigt går op for efterfølgerne, The Premiere 9(LP9UD) og The Premiere 7(LP7UD), som kan forventes i butikkerne allerede i september .

Premiere-serien forbedrer hjemmebiografoplevelsen ved at kombinere vores avancerede laserteknologi med innovative og brugervenlige funktioner, der giver fantastisk billedkvalitet og omsluttende lyd, siger Cheolgi Kim, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

Annonce
Premiere-projektorerne har en varm hvid farve med afrundede kanter. Højttalerne er beklædt med stofbetræk fra danske Kvadrat. (Foto: Samsung)
Læs også Kæmpebillede på klos hold Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.

Lover overlegen billed- og lydkvalitet i stort format

Samsungs seneste tilføjelser til Premiere-serien, LP9UD og LP7UD, bruger innovativ laserteknologi til at bringe biografoplevelsen ind i din stue. Topmodellen bruger tredobbelt laserteknologi for at opnå den bedst mulige farvepræcision og lysstyrke. Begge modeller har Ultra Short Throw (UST), så de kan placeres tæt på væggen, og leverer 4K-opløsning med en skærmstørrelse på op til 130 tommer.

Samsungs laserprojektorer har en bred farveskala på henholdsvis 154 procent (Premiere 9) og 100 procent (Premiere 7) af DCI-P3-standarden, mens begge modeller understøtter HDR-formatet HDR10+ (ingen Dolby Vision). Med en maksimal lysstyrke på op til 3.450 og 2.500 ISO-lumen burde projektorerne kunne levere skarpe og dynamiske billeder, selv i lyse omgivelser – selvom en vis solbeskyttelse helt sikkert ville være en fordel.

For at forbedre billedkvaliteten er Premiere-projektorerne udstyret med funktioner som AI Upscaling, som vi kender fra TV-modellerne, og Vision Booster, som automatisk justerer lysstyrke og kontrast i forhold til lysforholdene for at opretholde optimal billedkvalitet.

Samsung-projektorerne ser også ud til at have ret potent lyd indbygget: De indbyggede højttalere understøtter Dolby Atmos-lydformatet og lover “kraftfuld og medrivende lyd” uden behov for ekstra lydudstyr. Det er en påstand, vi ikke kan vente med at afprøve! Premiere 9 har et 40 W 2.2.2-kanals højttalersystem med opretstående højttalere, mens Premiere 7 har en lidt enklere 30 W 2.2-kanals opsætning. Hvis du stadig ønsker at udvide lyden, er der masser af muligheder via HDMI eARC og Q Symphony.

Samsung-projektorerne kan skabe et billede på op til 130 tommer med en kort kasteafstan. (Foto: Samsung)

Samsung Tizen med streaming og spill

Naturligvis kommer de nye Premiere-projektorer også med Tizen OS, som er Samsungs smarte brugergrænseflade, der er taget direkte fra TV-modellerne. Det betyder, at vi kan forvente en bred vifte af streamingtjenester, herunder Samsung TV Plus, Disney+, Netflix, YouTube, Amazon Prime Video og meget mere. Det betyder, at dine yndlingsfilm og TV-serier kun er et klik væk. På tilslutningssiden kan de prale af 3 HDMI-indgange, og den maksimale skærmfrekvens er 4K/60Hz.

De nye Premiere-projektorer understøtter også cloud-baserede spiltjenester, så du kan spille spil direkte på skærmen uden at tilslutte en ekstern spillekonsol – det eneste, du skal bruge, er det rigtige abonnement og en spilcontroller.

Samsung frister også med noget, de kalder Custom Ambient, Tap View and Mirroring, hvor du kan bruge projektoren til at vise personlige boligdekorationer, fotos og videoer via SmartThings-app’en på din mobiltelefon. Projektoren kan også bruges som en smart højttaler med håndfri stemmestyring og understøtter en række musiktjenester.

Pris og tilgængelighed

Lige så sikkert som efterårsmørket sætter ind, kan du være sikker på, at der er spændende hjemmebiografnyheder i horisonten! Vi havde ikke regnet med at kunne fortælle om netop denne nyhed før IFA-messen i næste uge, men i det mindste får vi mulighed for at se nærmere på de nye projektorer, mens vi er i Berlin.

Samsung siger, at Premiere 7 og 9 vil være tilgængelige i Norden fra den 5. september 2024, i første omgang på Samsungs hjemmeside, og sandsynligvis også hos autoriserede forhandlere på et senere tidspunkt. Projektorerne får en vejledende udsalgspris på 29.999 kroner for Premiere 7 og 44.999 kroner for Premiere 9.

Læs også Short-throw-projektor i luksusklassen Leica Cine 1 giver dig et knivskarpt og kontrastrigt biografbillede – men det koster!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top