TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony Bravia Projector 9 og 8: Endelig ordentlig HDR!

Med ægte 4K, dynamisk HDR og imponerende lysstyrke fra laser lover Sony Bravia Projektor 9 og 8 overlegne biografoplevelser i hjemmet. Lyd & Billede var det eneste nordiske medie på pletten under præsentationen.

Skrevet af / 06/09/2024 - 14:20
Sony Bravia Projector 9 og 8: Endelig ordentlig HDR!

Sony har løftet sløret for sine nyeste hjemmebiografprojektorer til hardcore-entusiaster, nemlig Sony Bravia Projector 9 (VPL-XW8100ES) og Bravia Projector 8 (VPL-XW6100ES). Lyd & Billede var som det eneste nordiske medie inviteret til afsløringen, hvor næsten udelukkende den britiske presse var repræsenteret.

Disse modeller har fået en betydelig opgradering i forhold til deres forgængere i form af forbedret lysstyrke og en ny XR-processor, som skal tage hjemmebiografoplevelsen til nye højder.

Sony Bravia Projector 8 & 9 onsite
Christopher Mullins, produktchef for hjemmebioprodukter hos Sony Professional, præsenterer de to nye projektorer, Sony Bravia Projector 8 og 9. Foto: Geir Gråbein Nordby

Højere lysstyrke

Bravia Projector 9, som erstatter VPL-XW7000ES, skiller sig ud med en heftig lysstyrke på 3.400 lumen, mens Bravia Projector 8 byder på 2.700 lumen. Det er nok til at fungere godt i en halvmørk stue, men samtidig giver det ikke meget mening at investere så mange penge i en projektor, hvis man ikke har en dedikeret hjemmebiograf. Begge modeller har samme type kabinet og ser derfor identiske ud. De har også begge blå laser som lyskilde og SXRD-paneler i ægte 4K-pixelopløsning.

Annonce
Læs også Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.

Endelig ordentlig HDR

Den vigtigste opgradering er den nye, kraftfulde XR-processor. For Sony har endelig fået ordentlig dynamisk HDR tone mapping! Det hævdede deres marketingafdeling også om forgængerne, men denne gang passer det. Det betyder, at projektoren analyserer og optimerer hvert enkelt billede i realtid, hvilket resulterer i markant forbedret kontrast og detaljerigdom. Under en eksklusiv visning af filmen Pan viste Bravia Projector 9 en imponerende evne til at håndtere udfordrende scener med høj kontrast uden at brænde ud i højlys eller miste detaljer i skygger. Især en solnedgang i en af scenerne er en udfordring, som Sony tog i stiv arm.

Sony Bravia Projector 9 demo
Overbevisende demo af Sony Bravia Projector 9. Foto: Geir Gråbein Nordby

Gaming-funktioner

For gamere byder begge modeller på HDMI 2.1-kompatibilitet, der understøtter 4K/120fps med kun 12 ms input lag. Auto Low Latency Mode sikrer desuden, at projektoren automatisk optimeres til spil, når en spilkonsol er tilsluttet.

Bravia Projector 9 er udstyret med den samme Advanced Crisp Focus-linse (ACF) som sin forgænger, VPL-VW7000ES, den består af 13 linseelementer, herunder 12 glaselementer og et i plast. Dette bidrager til forbedret billedkvalitet og skarphed over hele billedfladen.

Sony Bravia Projector 9 onsite
Sony Bravia Projector 9 (VPL-XW8100ES). Foto: Geir Gråbein Nordby

Motoriseret optik, linsehukommelse – og keystone

Begge projektorer har fuldt motoriseret optik, hvilket betyder, at zoom, linseforskydning og fokus kan indstilles direkte fra fjernbetjeningen. Alle justeringer kan gemmes i en af fem linsehukommelser, hvilket nu er to mere end tidligere. Det er praktisk, eftersom der ikke findes ét standardbredformat inden for film og biograf, men mange.

Læs også Laserskarpt biografbillede Markedets mest overkommelige laserprojektor med ægte 4K-opløsning er nøjagtig så fantastisk, som det lyder.

For første gang har Sony også valgt at udstyre de nye projektorer med keystone-indstilling. Det betyder, at man kan ændre billedets geometri, hvis projektoren ikke står i en ret vinkel i forhold til lærredet. Man kan argumentere for, at det er en ulempe, fordi det reducerer billedets faktiske pixelopløsning, men eftersom nogle brugere har begrænsede placeringsmuligheder for projektoren, har Sony nu valgt at inkludere denne mulighed. Og dermed gøre projektorerne endnu mere brugervenlige.

Sony Bravia Projector 8
Sony Bravia Projector 8 (VPL-XW6100ES). Foto: Geir Gråbein Nordby

Hvordan vil markedet tage imod dem?

På et marked, der er domineret af Sony og JVC, når det gælder native 4K-projektorer, positionerer de nye modeller sig godt i toppen. Mens JVC i samme prisklasse tilbyder nogle unikke funktioner som f.eks. 8K pixel shift, er vi imponerede over Sonys nye XR-processor og forbedrede HDR-ydelse.

Lyd & Billede ser frem til at teste disse projektorer så hurtigt som muligt.

Foto: Sony

Bravia Projector 9 og Bravia Projector 8: Pris og tilgængelighed

Projektorerne er designet til dedikerede hjemmebiografrum og medierum og er prissat til henholdsvis 26.000 euro for Bravia Projector 9 og 16.000 euro for Bravia Projector 8. Vi har endnu ikke fået de danske priser, men vi regner med, at det svarer til omkring omkring 200.000 og 120.000 danske kroner. Så ja, det er ret heftige sager. Bravia Projector 9 kommer til november, mens Bravia Projector 8 forventes at komme i handelen i oktober.

Sony Bravia Projector 9 vpl-xw8100w_es_front_240606_09-Mid (1)-enhanced Sony Bravia Projector 9 vpl-xw8100b_es_front_2400606_02-Mid (1)-enhanced Sony Bravia Projector 9 vpl-xw8100w_es_3q_240606_08-Mid (1) (1)-enhanced Sony Bravia Projector 9 vpl-xw8100b_es_3q_2400606_01-Mid (1) (1)-enhanced Sony Bravia Projector lifestyle 2 Sony Bravia Projector lifestyle 1
<
>
Sony Bravia Projector 9 (VPL-XW8100ES). Foto: Sony

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top