TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Arendal Sound 1528 Series

Slår på tromme for helt ny højttalerserie.

Skrevet af / 04/10/2024 - 10:00
Arendal Sound 1528 Series

Der har floreret mange rygter om nye højttalere fra Arendal Sound, og nu er det nye flagskib endelig kommet i form af 1528-serien.

Arendal Sound har opnået international anerkendelse for sine prisvenlige og højtydende højttalere, som sælges direkte til kunderne via virksomhedens onlinebutik. Den norske producent er især kendt (og berygtet) for sine kraftige subwoofere og tårnhøje højttalere. Du ved, den slags der appellerer til folk inden for hi-fi- og hjemmebiografsegmentet, der har hang til heftigt lydtryk!

Arendal Sound 1528 series

Serien starter med bogreolhøjttaleren 1528 Bookshelf 8 samt flere højttalere i mellemstørrelse og fuld størrelse. Disse omfatter en ny, større monitorhøjttaler (1528 Monitor 8), en kompakt model til vægmontering – 1528 Slim 8, og en fuldblods gulvhøjttaler med hele FIRE 8-tommers bashøjttalere – 1528 Tower 8! Derudover kommer der to lige så vilde centerhøjttalere – 1528 Center 8 og 1528 Center+ 8 – hvoraf sidstnævnte er blandt de største, vi har set.

Alle modellerne i serien er baseret på de samme højttalerenheder, så du kan i princippet vælge efter, hvor meget lydtryk du vil have, og hvor meget plads du har til rådighed – både når det gælder i gildesalen og på bankkontoen.

Diskanten og mellemtonen er fremstillet af luksuriøse materialer (kulstofgrafén og litium-magnesium) og er monteret i en separat plade på fronten med en specialdesignet spredningslinse til diskanten. Basenhederne er lavet af et specielt fibermateriale med fokus på stivhed og lethed. Producenten har også tilføjet indbygget baskompensering, hvis højttaleren placeres tæt på et hjørne eller en bagvæg.

Annonce

Selve kabinettet er bygget af HDF med indvendige afstivninger, og ydersiden har en silkemat finish i farverne Basalt eller Polar. Arendal Sound lover også, at der kun er brugt de bedste komponenter i det omhyggeligt designede delefilter, som også er designet til at tåle høj varmebelastning over tid. Hvilket er en god ting, for vi ved, at mange potentielle kunder holder af at spille HØJT!

(Foto: Arendal Sound)

Pris og tilgængelighed

Arendal Sound 1528-serien er i handelen nu med priser fra ca. 34.000 kr. pr. par for den mindste Bookshelf 8 og op til ca. 72.000 kr. for den største Tower 8 gulvhøjttaler. Gad vide, hvilken af disse vi bør teste?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Se hvad Naim og Focal har udklækket

Budgetvenlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn lancerer ny højttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmebio

På fabriksbesøg hos Marshall

Budgetvenlige højttalere til boghylden

Bedre lyd og længere spilletid

Ny guldstandard fra Monitor Audio

Sonos overvejer en kovending

Kraftfuld højttaler til stereo og hjemmebiograf

Sonus faber genopliver en gammel favorit

Scroll to Top