Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Celestion 100: Marshall tilbage til rødderne

Marshall fejrer 100-års jubilæet for sin vigtigste partner, Celestion, med en limited edition af Celestion 100 guitarforstærkeren.

Skrevet af / 30/06/2024 - 08:05
Celestion 100: Marshall tilbage til rødderne

Nogle af vores læsere vil formentlig vide, at Marshall ikke primært er kendt for sine hovedtelefoner og Bluetooth-højttalere, men snarere for sine ikoniske guitarforstærkere. Med den kraftfulde, distinkte lyd, der næsten formede rock ‘n’ roll. Hvad ville AC/DC, Jimi Hendrix eller The Rolling Stones være uden Marshalls JTM-forstærkere?

marshall_celestion100_stack_product_flat_03
(Foto: Marshall)

Nu får vi en stærk påmindelse om disse rødder med lanceringen af Celestion 100, en guitarforstærker i begrænset antal for at fejre 100-års jubilæet for Marshalls leverandør af højttalerdrivere, Celestion.

Marshall Celestion 100 er en genskabelse af den allerførste JTM-forstærker, der er designet til at sparke fra sig i guitarens nedre register for at komplimentere den varme mellemtone og sprøde diskant. I hjertet af forstærkeren sidder en skræddersyet 12″ Celestion 100 Alnico-højttaler, der er designet til at genskabe tonen fra old school rock & roll.

Læs også Kraftig lyd fra en lille højttaler Marshall-højttaleren forsvarer sin pris med overbevisende bas og tilstrækkeligt lydtryk.

Ligesom den originale “30-watter” er Celestion 100 udstyret med to ECC83-forforstærkerrør, to 5881-effektrør og et ekstra ECC83-rør som fasesplitter. Dette skaber et spejlbillede af lydsignalet, før det går til effekttrinnet, for at få et push-pull-effekttrin til at fungere.

marshall_celestion100_still-life_09
Spesialenhed fra Celestion. (Foto: Marshall)

Celestion har været afgørende

– Celestion har været en del af Marshall-familien lige fra begyndelsen, og mere end seks årtier senere trives det partnerskab stadig.

Det siger Steve Smith, produktekspert for musikinstrumenter hos Marshall Group.

Selvom Lyd & Billede hovedsageligt fokuserer på hi-fi og forbrugerelektronik, er Celestion 100 et fascinerende kig ind i en anden del af Marshalls verden – en verden, der har formet lyden af moderne rock i over 60 år. Med kun 100 enheder til rådighed på verdensplan og en pris på knap 18.000 kroner regner vi med, at den bliver revet ned fra hylderne relativt hurtigt.

 

Mere info: marshall.com

marshall_celestion100_still-life_19 marshall_celestion100_stack_product_flat_05 marshall_celestion100_stack_product_flat_02
<
>
(Foto: Marshall)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Sonos Roam opdateres til sommeren

Scroll to Top