annonce
(Foto: Producent)

Dynaudio sætter pris på Confidence

Et år efter annonceringen er der kommet priser på Confidence-højttalerne.

Mens andre skifter produkter ud i en lind strøm, tager Dynaudio den tid, de har brug for, for at få det helt rigtigt. Den udgåede Confidence-serie havde for længst nået pensionsalderen, da Dynaudio annoncerede en ny generation for nøjagtig et år siden.

Dengang troede vi – og mange andre – at højttalerne ville være at finde i udvalgte butikker senere sidste år. Men nej. Ingeniørerne hos Dynaudio var ikke helt tilfredse med resultatet og mente, at der var plads til yderligere forbedringer. Helt sikkert til frustration for en ivrig salgsafdeling.

Vi lagde planerne for en test eller tre på is, men nu mener Dynaudios ingeniører, at højttalerne er klar. Det er for så vidt betryggende, for alternativet – at det er sælgerne, der fortæller ingeniørerne, at produktet er klar – er ikke særlig fristende.

(Foto: Lasse Svendsen)

Der har bl.a. andet været problemer med at få den “hængende” frontbaffel til at fungere så godt akustisk, som ingeniørerne havde tænkt sig. Efter flere hundrede forskellige baffeltyper med det svinedyre kompositmateriale, som Dynaudio har valgt, endte de til sidst med den udgave, man ser på billederne.

Så må vi se, om det er lykkedes, men vi har et demopar på vej og har lyttet lidt til Confidence 30 (billedet ovenfor). Det er den mindste af de gulvstående, som formåede at fylde det store rum med genkendelig Dynaudio-sound: Klokkeklar lyd, lynhurtige transienter og jernhård kontrol i bassen.

Confidence-serien er allerede på vej ud i butikkerne, og priserne starter på 75.000 kroner for stativmodellen Confidence 20, mens Confidence 30 koster 140.000 kroner, de større Confidence 50 står i 190.000 kroner, og flagskibet Confidence 60 havner på 300.000 kroner. (Alle priser er som sædvanlig pr. par).

annonce
annonce

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

annonce

Læs også

Lysstærkt 85 mm portrætobjektiv

Lysstærkt 85 mm portrætobjektiv

Canons lovede 85 mm f/1.2 til R-serien er her endelig.
Den bedste er blevet endnu bedre

Den bedste er blevet endnu bedre

Naim Mu-so 2 lover os endnu bedre lyd.