Få højttalere er blevet så ikoniske som de klassiske JBL L100. Kompakte, men kapable kabinetter huser en hidsig 12 tommers bas, klar til at fyre den af når som helst og hvor som helst.
Rockede retro-højttalere
Den nye model hedder L100 Classic 75 og har samme 1970’er-retro-look som originalen. Kabinetterne er i ægte træfinér, og fronterne i klassisk Quadrex-skum huskes af alle hi-fi-entusiaster, som voksede op med Jimi Hendrix, The Rolling Stones og The Beatles – og nogle af os andre, der har været heldige nok til at blive opdraget af den generation.
Classic 75-versionen har fået titaniumdiskant og et forbedret delefilter samt dobbelte højttalerterminaler.
JBL L100 Classic 75: Pris og tilgængelighed
Der bliver lavet 750 par af højttaleren på verdensplan, og vi regner med, at et af disse par vil blive sendt i vores retning, når den lanceres til april. Prisen bliver 5.500 dollars pr. par, og det kan man gange med otte for at få en omtrentlig dansk pris, når den tid kommer.
Læs pressemeddelelsen her.
Moderne forstærker i retro dragt
Hvis du spekulerer på, hvad du skal drive de rockede højttalere med, hvad så med en helt ny JBL-forstærker? Også den i retro-design med et udseende baseret på SA600 og SA660 fra 1960’erne og 70’erne?
Hvor SA750 på ydersiden ligner noget fra 70’erne, er indersiden langt mere moderne. For det første bruger den en særlig forstærkerteknologi kaldet klasse G. Det er oprindelig en Arcam-teknologi (Arcam er nu, ligesom JBL, under Harman Group), der er baseret på traditionel standard klasse AB med to og to transistorer i push-pull-konfiguration. I modsætning til klasse A, hvor hver transistor forstærker både den positive og den negative del af lydbølgen.
Der, hvor den ene transistor tager over fra den anden i klasse AB, opstår der en tidsforskydning, som giver lidt forvrængning. Hvilket er grunden til, at man siger, at klasse A er den reneste form for forstærkning, da dette problem ikke eksisterer her. Problemet med klasse A er til gengæld, at det ikke er særlig effektivt, da meget af effekten bliver til varme.
Klasse G er derimod en forbedring af AB-princippet, hvor den transistor, der skal tage over fra den første, starter på et tidligere tidspunkt, så de to har en vis overlapning, som i høj grad eliminerer problemet.
JBL SA750 leverer 2 x 120 watt i 8 ohm og 2 x 220 watt i 4 ohm.
Noget, der er meget lidt retro, er digitalindgange, indbygget Chromecast og AirPlay 2 og fuld understøttelse af højopløst MQA-lyd (som bl.a. bruges af Tidal).
Heftigt udstyret, med andre ord, og vi må sige, at det minder meget om Arcam SA30. Vi håber, at der ikke bare er tale om en SA30 i et andet kabinet, men at der faktisk er noget anderledes ved JBL-forstærkeren.
JBL SA750: Pris og tilgængelighed
JBL SA750 kommer til at koste 3.000 dollars, hvilket vil sige ca. 24.000 danske kroner, når den kommer i begyndelsen af april.
Læs pressemeddelelsen her.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer