TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Linn 119 og 150 højttalere

To- og trevejs i aktiv eller passiv drift.

Skrevet af / 26/09/2024 - 15:25
Linn 119 og 150 højttalere

Efter at Linn lancerede de vanvittigt vellydende 360-højttalere, har vi undret os over, hvornår resten af Linns højttalerserie ville blive opdateret. Det skete ikke på hverken dette års eller sidste års High End-messe i München, men vi har hørt rygter om, at Linn havde noget i støbeskeen.

Det var bare ikke helt klart, hvornår det ville ske. Da vi talte med Linns Gilad Tiefenbrun for nylig, var han åben omkring det faktum, at Linn havde problemer med at producere nok højttalerkabinetter. Noget, man roligt kan kalde et grundlæggende produktionsproblemer.

Men efter at have flyttet kabinetproduktionen fra England til Estland er Linn endelig begyndt at producere kabinetter til den nye serie. Her præsenteret som 119 og 150.

(Foto: Linn)

Begge har enheder fra norske SEAS, og meget af teknologien på ydersiden og indersiden er hentet fra flagskibet 360. Gilad fortalte os, at højttalerne ikke kun er baseret på 360’eren, men at de også kan opgraderes fra passiv til fuldt aktiv drift til enhver tid.

De kan også leveres som fuldt aktive højttalere, tilsluttet Linns Exaxt-system, eller med en Select DSM med forstærkermoduler.

Annonce

Mens forgængeren, Majik 109, havde en basport foran og var et trevejssystem, er den nye 119 en ren tovejshøjttaler med basporten bagpå.

119_Walnut_3Q Black Stand_WR 119_White_3Q_WR
<
>
(Foto: Linn)

Når den er tilsluttet en Linn DSM, kan den bageste port proppes, og der kan tilføjes et basfilter digitalt i menuerne på Linn-boksen for at få en endnu strammere og hurtigere bas, oplyser Linn. 109 kan tilsluttes et eller to forstærkermoduler til aktiv drift, mens den gulvstående 150 kan tilsluttes tre forstærkermoduler.

(Foto: Linn)

Den kompakte 109 er 33 cm høj og indeholder en 16 cm bas/mellemtone med en Nextel-belagt papirmembran, der drives af en kraftig ferritmagnet. Diskanten er en 19,55 mm Sonomex-dome med en ferrofluid-kølet spole. Og den 94 cm høje gulvhøjttaler 150 har ud over 119’eren en 19 cm bas placeret forrest i kabinettet.

Basporten vender nedad og er åben. Næste år vil 150’eren kunne fås med en aluminiumssokkel i stedet for den træplade, der er vist her.

Læs også Linn Majik Isobarik Linns højttalere er traditionelt ingen rockhøjttalere, men de nye Isobarik-modeller har en bas, det er let at blive afhængig af.

Enhederne er monteret forsænket i højttalernes front. Der er ingen grill til højttalerne, hvad du ser, er hvad du får, og både 150 og 119 fås i mat sort, hvid, valnød eller egefinér.

Bemærk i øvrigt, at beskyttelsesgitteret over diskanten er formet præcis som Linns logo. Det vil også være muligt at købe ekstra stativer i enten sort eller sølvgrå til 119-højttaleren.

(Foto: Linn)

Priserne er endnu ikke kendt, men et kvalificeret gæt er at 119’eren kommer til at koste i omegnen af 3.000 euro, mens den gulvstående 150’er formentlig kommer til at koste det dobbelte. Begge højttalere vil snarest være tilgængelige hos udvalgte forhandlere, som også vil kunne demonstrere fordelene ved aktiv drift.

Vi har netop fået et sæt Linn 119 ind til test. Glæd dig til at læse om dem i slutningen af uge 40.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Usynlig Lyngdorf til hjemmebio

På fabriksbesøg hos Marshall

Budgetvenlige højttalere til boghylden

Bedre lyd og længere spilletid

Ny guldstandard fra Monitor Audio

Sonos overvejer en kovending

Kraftfuld højttaler til stereo og hjemmebiograf

Sonus faber genopliver en gammel favorit

Passive eller aktive højttalere?

Sonos undskylder for app-opdatering

Mænd vil have BAS!

Overraskende billig high-end

Scroll to Top